130 godina zdravstvenog turizma u Opatiji

Ožujak u Opatiji će i ove godine biti oaza wellnessa, zdravlja i ljepote

130 godina zdravstvenog turizma u Opatiji

Ožujak već niz godina u Opatiji simbolizira mjesec zdravlja i wellnessa, pa će tako i ove godine brojni wellness centri tijekom ožujka posjetiteljima otvoriti svoja vrata i predstaviti svoju bogatu ponudu, a svi zainteresirani moći se pridružiti i aktivnim šetnjama, nordijskom hodanju i treninzima s Mariom Mlinarićem.

Ožujak nije izabran bez razloga – baš u ožujku Opatija je dobila službeni status Carskog zimskog lječilišta. Tome je prethodilo petogodišnje razdoblje intenzivnog ulaganja u infrastrukturu, uređenje i uljepšavanje mjesta i izgradnju obalne šetnice između Voloska i Opatije. Sav taj trud se isplatio te je 4. ožujka 1889. godine u službenom glasniku Austro-ugarske monarhije Opatija proglašena klimatskim lječilištem. Upravo zato ove godine obilježavamo 130 godina zdravstvenog turizma u Opatiji.

Turistička zajednica grada Opatija u suradnji s gospodarskim subjektima organizira manifestaciju „Ožujak - oaza wellnessa“, koja ima za cilj promovirati wellness i zdravstveni turizam kao jedan od osnovnih turističkih proizvoda u svojoj ponudi. Opatijski wellness centri i zdravstvene ustanove uključit će se u promociju i u svojim objektima nuditi brojne tretmane i usluge po promotivnim cijenama. Za goste, ali i sve zainteresirane građane, svake subote organizirat će se vođene ture nordijskog hodanja po stazama i šetnicama u Opatiji i okolici u organizaciji KŠR Gorovo. Kroz cijeli mjesec u ponudi će biti i treninzi s najpoznatijim hrvatskim trenerom, magistrom kineziologije Mariom Mlinarićem, što će biti poticaj za sve one koji žele dočekati ljeto u kondiciji i s dobrom linijom. Oni aktivniji se mogu prijaviti za noćnu trail utrku "Noćna Rika - Carmen Sylva".