Šumsko šetalište Carmen Sylva

Prošećite povijesnim šumskim šetalištem u kojem su uživali rumunjski kralj Karol i kraljica Elizabeta, poznata po umjetničkom imenu Carmen Sylva

Začetna stran
Točka
Hotspot
točka/točk
Konec
Točka
Trajanje
90 min

Šetalište Carmen Sylva pruža novi doživljaj Opatije, uz fantastičan pogled što se iz šumske oaze otvara na čitavu rivijeru i Kvarnerski zaljev. Više od stotinu godina jedinstvena ljepota zelenog zaleđa grada osvaja šetače – od okrunjenih glava koje su u njoj tražile mir i opuštanje do ljubitelja aktivnog odmora koji obožavaju rutu što spaja opatijsku „zelenu“ i „plavu“ šetnicu.
Nazvano prema umjetničkom imenu Elizabete, supruge rumunjskog kralja Karola čijom je zaslugom izgrađeno krajem 19. stoljeća, šetalište Carmen Sylva opatijski je biser „skriven“ pod gustim krošnjama povijesnih šuma. Uz uživanje u „zelenom moru“ autohtone vegetacije, šetnja duga sat i pol nudi priliku za upoznavanje zanimljivih lokacija kao što su potok Vrutki na kojem su se nekad opatijske žene okupljale kako bi prale odjeću, klupica uklesana u stijenu na kojoj je Carmen Sylva pronalazila inspiraciju za svoje stihove ili odmorišta Vela i Mala fortica s prekrasnim pogledom na morsku obalu.

Duljina: 5,4 km

Visinska razlika: 141 m

Trajanje: 90 min

Težina: srednje-teška

2024. Turistična skupnost mesta Opatije. Vse pravice pridržane.

Web design by iDEA studio