Outdoor

Pješačke šetnice, biciklističke staze i planinarski usponi najbolji su turistički vodiči ovog kraja koji svojim posjetiteljima ne nude samo boravak u prirodi već i šetnju kroz bogatu povijest dugu deset tisuća godina.

Prikaži više
Prikaži manje

Tražeći mir i tišinu u šumovitoj planini na učkarskim obroncima, putnik-namjernik otkriva i spomenike davno nestalim civilizacijama, ali i nešto bližim povijesnim događajima: napuštene bunkere iz Drugog svjetskog rata, pećine koje su koristili prvi ljudi naseljeni na ovom području prije deset milenija kao i važna biološka staništa endemskih vrsta koje se ne mogu naći nigdje drugdje na svijetu.

Posjetiteljima pustolovnog duha Opatijska rivijera nudi mnoštvo mogućnosti za istraživanje – brojne biciklističke staze na Učki te niz pješačkih šetnica spajaju more i vrhunce najviše kvarnerske planine, a idealna su prilika za upoznavanje lokanih povijesnih i prirodnih znamenitosti. Posebna atrakcija ovog područja je mitsko-povijesna staza Trebišća - Perun u Mošćeničkoj Dragi koja posjetitelje provodi kroz lokalitete važne u slavenskoj mitologiji i kroz „božanski boj“ između vladara podzemlja Velesa i vrhovnog božanstva Peruna predstavlja Učku kao svetu planinu starih Slavena. 

Najviša kvarnerska planina nudi i druge oblike aktivnog odmora – poput jahanja ili speleologije, a posebno je zanimljiva destinacija ljubiteljima ekstremnih sportskih disciplina. Rijetko koji osjećaj i iskustvo može se mjeriti s navalom adrenalina koju osjećaju hrabri avanturisti koji se usude s Vojaka, vrha Učke, poletjeti nošeni zmajem ili padobranskim jedrom i vidjeti ispod sebe čitav kvarnerski i istarski kraj. Kanjon Vele drage sa svoja 62 penjačka smjera svjetska je atrakcija, čiji će vapnenački stupovi i stijene biti izazov i najiskusnijim penjačima, ali i one uspješne u savladavanju ove prepreke nagraditi pogledom od kojeg zastaje dah.

Nisu „planinski“ sportovi jedino što nudi Opatijska rivijera jer se na njenim plažama može zaigrati vaterpolo, iznajmiti kajak i kanu, skijati na vodi, zaroniti ispod valova u društvu iskusnih instruktora ili se okušati u jedrenju u društvu osvajača svjetskih medalja u ovom sportu. Moderne sportske dvorane u Opatiji, Matuljima i Kastvu također nude termine za dvoranske sportove poput nogometa, rukometa ili košarke, a trenutke mira i opuštanja pružaju uređene staze u opatijskom šumskom šetalištu Carmen Sylva ili matuljskoj zaštićenoj parkovnoj šumi Lisina.