ISTRAŽI

Karneval Opatija

Opatija je poznata po svom ‘petom godišnjem dobu’ i šarenim maškarama koje tada uljepšavaju gradske ulice. Naše vesele maškare sigurno će vas dobro nasmijati!

Prikaži više
Prikaži manje

Svake godine na blagdan Sv. Antuna Opata u Opatiji i okolnim mjestima tradicionalno započinje "peto godišnje doba" - Karneval. To je čarobno doba ispunjeno smijehom i veseljem, doba kada ljudi stavljaju šarene maske i postaju netko drugi. Ljubitelji karnevala imaju jedinstvenu priliku ispuniti svoje snove iz djetinjstva i makar samo na tren postati super junaci, vještice, vile ili kraljice. Smijeh i veselje krasi sve, od šarenih gradskih ulica, šetnice uz more, do restorana i hotela.

Šarm Karnevala u Opatiji možete doživjeti kroz brojna događanja kao što su Dječji karnevalski korzo sa šarenim dječjim maškaranim grupama i Balinjerada u kojoj se hrabri sudionici spuštaju niz strmu cestu u neobičnim i kreativnim ’karićima’. Ova luda utrka vozila na balinjerama pruža nezaboravnu zabavu kako za one najmlađe tako i za one starije. Taxi balinjera je zabavan program koji omogućuje svim posjetiteljima i turistima da dožive ovu ludu vožnju ’karićima’. Stoga, maškarajte se i dođite u Opatiju!