ISTRAŽI

RetrOpatija

Glazbeni vremeplov 20. stoljeća

Ljubitelji energične glazbe i ludih ritmova iz 20. stoljeća doći će na svoje na ovoj jedinstvenoj manifestaciji koja slavi retro. Dođite i zabavite se!
27.-29.06.2024.

Prikaži više
Prikaži manje

RetrOpatija je glazbeni vremeplov u kojem se spajaju lepršavi swing, razigrani rockabilly, čvrsti rokerski rifovi, neobuzdane jazz improvizacije i električni ritmovi diska stvarajući vrhunsku zabavu posvećenu ključnim dekadama i glazbenim stilovima prošlog stoljeća. Ovaj retro festival okuplja vrhunske glazbenike, pin-up djevojke, plesače, žonglere i ulične svirače, šminkere i frizere, stare Vespe i Tomosove modele, „fićeke“ i oldtimere. Zaplešite na uzavrelom „partyju stoljeća“!
Izlozi trgovina i lokali postaju scenografija, a čitavo dvadeseto stoljeće tema je najveće i najmasovnije manifestacije u Opatiji, koja okuplja stotine sudionika i tisuće posjetitelja, te evocira sjećanje na „svingajuće“ tridesete, „lude“ sedamdesete, „rockerske“ osamdesete i sva druga razdoblja predstavljena modom, glazbom, uređenjem, ali i ponudom ugostitelja i lokalnih obrtnika.

Organizator: Turistička zajednica grada Opatija
Sponzori: Grad Opatija, Zagrebačka banka i RUNE Crow d.o.o.
Zagrebačka banka d.d.RUNE Crow d.o.o.