Advent u Opatiji: Dolazi Djed Božićnjak

Advent u Opatiji: Dolazi Djed Božićnjak

Uz veselog djedicu koji se vraća u svoju zimsku rezidenciju, zvijezde vikenda bit će Marko Tolja koji nastupa u Angiolini, Matija Dedić i Merima Ključo koji će Royall Hall ispuniti spojem jazza i sevdaha, dok će prostor oko Šporera živjeti u retro-štihu uz duh RetrOpatije i najveće hitove proteklih dekada. Tijekom vikenda parkiranje na javnim površinama je besplatno.

Opatija – Advent kod Šporera tijekom predstojeća tri dana svojoj romantičnoj blagdanskoj atmosferi dodat će i notu nostalgije uz retro-programe koji će podsjetiti na uspješnu manifestaciju RetrOpatija. U subotu od 15:00 – 18:00 sati nastupiti će band The Janitors, a od 19 do 23 sata „retro-večer“ hitovima prošlih dekada ispunit će DJ Miro Paušić. Dan kasnije, od 15.30 do 18.30 „retro-poslijepodne“ će proći u ritmu glazbe koju će birati DJ Super Sayan dok će večernji ritam od 19 do 22 sata držati grupa „Take it Dee Dee“. Tijekom vikenda nastavit će se i dobro prihvaćeni programi animacije u Kućici orašara i vilenjaka u prostoru Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, gdje će se u subotu u 16 sati održati predstava „Božićna bajka“ za djecu od 3 do 10 godina. Uz „glazbenu kulisu“ i prigodnu gastronomsku ponudu iz „zimskih kućica“ poseban ugođaj Adventu kod Šporera i ovog će vikenda dati Visualia Christmas Park koji će posebnim svjetlosnim efektima istaknuti najznačajnije turističke znamenitosti.

Djed Božićnjak ovog vikenda dolazi na Advent u Opatiji! Omiljeni djedica vraća se u svoju učkarsku rezidenciju na Poklonu gdje će ugostiti sve mališane koji ga požele vidjeti i povjeriti mu svoje božićne želje. Božićna bajka u Parku prirode Učka trajat će u petak od 16 do 19 sati te u subotu i nedjelju od 13 do 19 sati. 
No, neće u petak djedica biti samo na Učki, već će se pojaviti i u Domu Liburnija na Voloskom u sklopu predstave za djecu „Dan u laboratoriju Djeda Božićnjaka“ koja počinje u 17 sati uz slobodan ulaz. Predstava je namijenjena djeci predškolske i osnovnoškolske dobi i na njoj će Djed Božićnjak uz pomoć znanosti i svog pomoćnika ispuniti sve želje i djecu podučiti pravim vrijednostima, a mališani će imati priliku otkriti kako izgleda dan Djeda Božićnjaka kroz interaktivni show u kojemu će i sami sudjelovati.  

Uz višestruko ukazanje Djeda Božićnjaka, te promišljanje o kvalitetnim izborima namirnica uz projekt „Jedi lokalno, misli globalno“ Udruge Žmergo u 17 sati u Caffe baru Eugenian, petak će biti i dan za sudjelovanje u izvrsnim glazbenim nastupima – od 18 sati u restoranu Antica Osteria da Ugo nastupit će „Passion Play“, od 19 sati ispred Šporera svirat će „The Janitors“, a pravu blagdansku notu za kraj dat će božićni koncert „Božić je ljubav“ na kojem će od 20 sati u Gervaisu nastupiti Antonio Krištofić i Matea Dujmović. 
Adventski program na mrkatu ovog vikenda proteći će u „zelenom“ tonu jer u subotu od 10 do 13 sati održat će se ECOtržnica udruge Žmergo, a u 13 sati nastupit će zbor „Sunce“ iz Zagreba s gospel programom, dok će u nedjelju od 17 sati opatijski umjetnici postaviti božićne jaslice. Treća ključna lokacija „Najljepšeg Adventa uz more“ – Ljetna pozornica i njena „Ledena čarolija“ i ovog će vikenda pružati čaroban osjećaj klizanja svega nekoliko koraka od morske obale, a večernje sate ispunit će i glazbeni programi: u subotu od 18.30 sati nastupa grupa Blu:Kanu, a u nedjelju u isto vrijeme zasvirat će Trio Asi. 

Brojni programi odvijat će se i u opatijskim hotelima i ugostiteljskim objektima, pa će oba dana biti ispunjena kvalitetnom glazbom. U subotu će tak od 11 do 15 sati na terasi hotela Continental nastupiti Andrej i Neno, od 18.30 do 22.30 sati u restoranu Antica Osteria da Ugo zasvirat će Katarina Jurić trio, a u večernjim satima održat će se dvije koncertne poslastice. Božićni koncert Matije Dedića i Merime Ključo ispunit će Royal Hall fantastičnim spojem jazz glazbe i sevdalinki od 20 sati, a u 21 sat u baru kupališta Angiolina dodatni „retro-štih“ ovom vikendu dat će gala koncert Marka Tolje. 
Nedjelja će biti prvenstveno posvećena najmlađima, koje od 12 sati očekuje božićni koncert za djecu popularnog Endija na terasi hotela Continental, a od 9 i 11 sati druženje s Djeda Mrazom u susjednom restoranu Veranda. Odlična ih zabava očekuje i tijekom čitavog dana na kupalištu Angiolina, gdje se u 10 sati održava Božićna potraga za blagom, od 17 sati lutkarska predstava „Vrtuljak“ Teatra Oz, a u 19 sati program „Draga djeco laku noć“ uz priče Bake Mraz. 
Ponešto glazbenih atrakcija pronaći će za sebe u nedjelju i oni nešto stariji, budući da se u 12 sati održava tradicionalni gospel koncert „I Believe“ na kojem će nastupiti The Southland & Choir, a dan će zaključiti humanitarni koncert „More svima“ u sklopu kojeg će u centru Gervais od 19.30 sati nastupiti Zorica Kondža, klapa Vinćace, Joso Butorac i Nina Fakin.