Kultura

Bogati kulturni program oduvijek je odlika Opatije, a šetnja gradom najbolji je način za upoznavanje njene kulture. Švicarska kuća, Umjetnički paviljon Juraj Šporer i Villa Angiolina čekaju vas da ispričaju svoju zanimljivu priču.

Prikaži više
Prikaži manje

Carski grad manifestacija je koja će vas vratiti u najslavnije razdoblje opatijske prošlosti. Vidjet ćete bečke slastičarnice, konjske zaprege, dame, gospodu, cara i njegovu svitu. Slavni događaji i osobe još će jednom na poseban način oživjeti kako bi vam dočarali te posebne trenutke opatijske povijesti.

RetrOpatija je glazbeni vremeplov u kojem se spajaju lepršavi swing, razigrani rockabilly, čvrsti rokerski rifovi, neobuzdane jazz improvizacije i električni ritmovi diska stvarajući vrhunsku zabavu posvećenu ključnim dekadama i glazbenim stilovima prošlog stoljeća. Ovaj retro festival okuplja vrhunske domaće i strane glazbenike, pin-up djevojke, plesače, žonglere i ulične svirače, šminkere i frizere, stare Vespe i Tomosove modele, „fićeke“ i oldtimere. Zaplešite na uzavrelom „partyju stoljeća“ ispod najveće disco kugle s desecima tisuća posjetitelja.

Liburnia Jazz Festival jedan je od omiljenih jazz festivala u Hrvatskoj i regiji. To dokazuje njegov bogati program i ljubitelji jazza koji se svake godine brojčano povećavaju. Prvi je vikend u srpnju rezerviran samo za jazz i tada srce Opatije kuca jazz ritmom. Vrhunska glazba i izvanredna energija mogu se osjetiti na svim terasama, parkovima i plažama u Opatiji.

Karneval i Balinjerada ponos su Opatije. U tradicionalnoj utrci niz glavnu ulicu zvanoj Balinjerada sudjeluju svi ljudi željni dobre zabave i adrenalina. Doživjeti karnevalsko doba u maškaranoj Opatiji posebno je iskustvo.