Advent u Opatiji ovog vikenda donosi još bogatiji program uz dvije nove lokacije

U petak će Najljepši Advent uz more svoju ponudu proširiti i sajmom na Slatini gdje će svoje mjesto pronaći lokalni autohtoni i umjetnički proizvodi, a istoga dana kreće i Božićna bajka na Poklonu U Parku prirode Učka.

Advent u Opatiji ovog vikenda donosi još bogatiji program uz dvije nove lokacije

U petak će Najljepši Advent uz more svoju ponudu proširiti i sajmom na Slatini gdje će svoje mjesto pronaći lokalni autohtoni i umjetnički proizvodi, a istoga dana kreće i Božićna bajka na Poklonu U Parku prirode Učka. Subotnji trening uz vrhunskog motivatora Marija Mlinarića bit će odličan uvod u još jedan vikend ispunjen dobrom glazbom, izvrsnom gastronomskom ponudom i vrhunskom atmosferom u Opatiji!

Opatija – Advent u Opatiji ovog vikenda nastavlja se s novim, atraktivnim programima, ali i uz dvije nove lokacije. Tako se Adventu na mrkate koji je prepoznat po zanimljivim gastronomskim događanjima, klizalištu i Ledenoj čaroliji na Ljetnoj pozornici te Šporeru koji tijekom čitavog dana nudi „zanimaciju za velike i male“ pridružuju Adventski sajam na Slatini koji uz promociju lokalnih, autohtonih i umjetničkih proizvoda donosi „užitak za sva osjetila“ te Poklon gdje se u svoju zimsku rezidenciju u sklopu Božićne bajke u Parku prirode Učka vraća Djed Božićnjak. 

Uz uživanje u onome najboljemu što Advent pruža: dobroj glazbi i zanimljivim programima, izvrsnom društvu te prigodnoj gastronomskoj ponudi, odnosno kuhanom vinu, slasticama i toplim specijalitetima posebno osmišljenima za hladne zimske dane, nije dobro zapustiti niti fizičke aktivnosti. A idealan poticaj za održavanje „zdravog duha i tijela“ jest trening s najpoznatijim hrvatskim trenerom magistrom kineziologije Marijom Mlinarićem koji će sve zainteresirane povesti na Božićnu šetnju i trening šetnicom Carmen Sylva u subotu ujutro. 

- Okupljanje je zakazano od 9.30 do 10 sati ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, a plan je iskoristiti lijepo subotnje prosinačko jutro za nordijsko hodanje i vježbanje u prirodi. Očekuje nas lagana do srednje zahtjevna ruta duga oko 8 kilometara, stoga obucite prikladnu sportsku odjeću i obuću te ponesite bočicu vode, pozvao je Mario Mlinarić, a kao dodatna motivacija može poslužiti i božićna kapica koju će svaki sudionik ovog treninga dobiti na poklon.
Predviđena ruta krenut će od Šporera do parka Sv. Jakova gdje će se odraditi vježbe zagrijavanja, zatim Slatinom i kroz Park Margarita do izvora Vrutki, uz punkt za okrjepu u naselju Zora. Nakon šetnje do Male fortice, sudionici će trening odraditi na Veloj ravni, a zatim će se preko Vele fortice i Lipovice lungomarem vratiti do parka Angiolina gdje će aktivno jutro zaključiti vježbama istezanja. 

U petak, 14. prosinca, otvara se Adventski sajam na Slatini i Božićna bajka u Parku prirode Učka, gdje će se Djed Božićnjak od 16 do 19 sati družiti s mališanima. Oni koji ne stignu do Poklona, mogu mu poslati pismo iz Poštanskog ureda Djeda Mraza koji će u Šporeru biti otvoren također od 16 do 19 sati, uz kreativne animatore koji će se pobrinuti za dobar provod najmlađih gostiju Adventa. U 18 sati na tržnici kreće Rakijarnica uz destileriju Aura, a u isto vrijeme u hotelu Continental zasvirat će Tri kralja, dok će od 19 sati ispred Šporera nastupiti Blu:kanu. 

Subotnje jutro, uz trening i nordijsko hodanje šetnicom Carmen Sylva s Marijom Mlinarićem, ponudit će niz zabavnih događanja. Djeca će se moći od 10 do 19 sati uputiti u Šporer na druženje s Orašarom i vilenjacima, a prije toga i kušati fritule i kroštule na gastrofešti „Sweet Local Day“ koja na tržnici počinje od 10 sati. U Šporeru će sva djeca moći uživati u predstavi „Santa Claus is coming to town“ u 17:00 h. Božićna bajka u Parku prirode Učka otvorena će biti od 13 do 19 sati, dok će poslijepodne u Opatiji obilježiti glazbeni nastupi. Od 16 sati DJ Dog organizira retro rock slušaonicu ispred Šporera, gdje će ga u 19 sati zamijeniti uvijek dobro raspoloženi članovi grupe Dellboys. Nešto prije toga, od 18 sati, krenut će nastup dua Sunny Side u hotelu Continental, a na tržnici će glazbenu večer od 19 sati začiniti Džoni i ljubavi. Program će u subotu zaključiti božićni koncert muške i ženske Klape Kastav i Tamburaškog orkestra HRT-a u centru Gervais, koji počinje u 20 sati. 

Nedjelja će početi „gastro piknikom“ na tržnici od 10 sati, a u isto vrijeme svoja će vrata otvoriti Kućica orašara i vilenjaka u Šporeru, koja će sve do 19 sati nuditi sadržajni provod uz animaciju i radionice za mališane. Djeca od 3 do 9 godina u 11 sati mogu se uputiti na Doručak s Djedom Mrazom u hotelu Gardenija, a u isto vrijeme na terasi hotela Continental zasvirat će Candy's. Nakon doručka, Djed Mraz ponovo će se pojaviti u svojoj kućici na Poklonu, gdje će boraviti od 13 do 19 sati, na završnom danu Božićne bajke u Parku prirode Učka. Djeci sasvim sigurno neće biti dosadno niti u Opatiji, jer u 16 sati u Šporeru će se održati izvedba nagrađivane predstave za djecu „Wanda Lavanda“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a u isto vrijeme za mame, tate i sve ljubitelje dobre glazbe ispred Šporera zasvirat će Face. Nedjeljni program zaključit će glazbeni nastup Jazz trija Galler – Ružić – Rupena u 18 sati ispred Šporera.