DanceStar - svjetski spektakl stiže u Hrvatsku

DanceStar - svjetski spektakl stiže u Hrvatsku

Opatija domaćin kvalifikacija, Poreč domaćin spektakularnog finala

Jedno od najpoznatijih i najpriznatijih svjetskih natjecanja plesača DanceStar stiže u Hrvatsku i to u dva termina, a Opatija i Poreč će biti domaćini ovog prestižnog natjecanja koje od natjecatelja traži i izvlači ono najbolje. 

Kroz natjecanje će i ove godine proći oko 55 000 tisuća plesača iz 55 država svijeta, a kroz kvalifikacijske turnire odabrat će se njih 7 000 s pravom nastupa u spektakularnom finalu. Ove se godine turniri održavaju u Austriji, Bugarskoj, Mađarskoj, Filipinima, Rumunjskoj, Slovačkoj, Južnoj Africi te Hrvatskoj. Plesači se dijele u 4 dobne kategorije: Mini (4-8 godina starosti), Children (9-11 godina), Juniors (12-15 godina) te Seniors (16 godina i stariji), a natječu se u različitim disciplinama kao što su Ballet, Lyrical Dance, National/Folkloric dance, Acrobatic Dance, Contemporary/Modern Dance, Jazz Dance...

U svim kategorijama plesači pokazuju rezultate svojih dugotrajnih priprema, svoj talent i svoje promišljanje plesnog pokreta, a kolika je važnost Dancestar platforme na svjetskoj plesnoj sceni dovoljno govore eminentna imena sa hrvatske i svjetske plesne scene koji su dio cijele priče Almira Osmanović, Igor Barberić, Staša Zurovac, Leonard Jakovina, Milko Šparemblek iz Hrvatske te Nina Kripas, Storm, EZ Twins, Matic Zadravec, Justin Conte, Lukas Van Der Fecht... 

DanceStar natjecanje daje plesačima ili plesnim skupinama mogućnost da se natječu sa plesačima iz cijelog svijeta i raznih kultura, da razmjene iskustva, te samim time kroz multikulturalnost šire svoje spoznaje i ostvare svoje snove. Sav njihov trud, zalaganje i želja u tom trenutku dolazi do izražaja. DanceStar natjecanje je i „festival“ novih koreografija, inovacija novih pokreta. Kao svako natjecanje tako i ovo  natjecanje svake godine donosi nove momente, nove koreografije, nove korake, nove glazbene podloge, nova umjetnička izražavanja, a natjecanje svake godine i u tom kontekstu konstantno raste i napreduje. 

Dugotrajne pripreme rezultirat će kvalifikacijskim turnirom koji će se održati u Opatiji od 9 - 11. ožujka, a očekuje se oko 2 000 natjecatelja koji će, svojim plesnim umijećem pokazanim u KTC-u Gervais, pokušati izboriti sudjelovanje u velikom Svjetskom finalu koje će se održati u Poreču, u dvorani Žatika, od 21 - 27. svibnja. I opatijske kvalifikacije i porečko svjetsko finale bit će atraktivno sa brojnim iznenađenjima i atrakcijama koje će pratiti vrhunska produkcija te ne treba sumnjati da će publika uživati i bodriti natjecatelje sve dane.