Discover the Stories of Lungomare

Sama šetnja Opatijom poseban je „wellness doživljaj“, jer čist zrak ispunjen nježnim okusom aerosola bogatog jodom i morskom soli savršeni je recept za zdravlje, prepoznat još prije 130 godina kada je Opatija dobila titulu kraljevskog lječilišta.

Discover the Stories of Lungomare
Početna
točka
Hotspot
točka/e
Završna
točka
Trajanje

A šetnja obalnom šetnicom Lungomare taj wellness doživljaj ispunjava i pogledom na zaljev i morske valove što se razbijaju o grote s jedne strane te secesijske vile koje su gradili slavni bečki arhitekti s druge strane. 

Krenite sa Slatine prema Voloskom, a usput ćete upoznati i slavne opatijske znamenitosti kao što je kip Djevojke s galebom - neizostavna pozadina većine turističkih fotografija, botanički Park Angiolina i istoimena vila u njegovu središtu, početna točka opatijske turističke priče u kojoj danas stoluje Hrvatski muzej turizma ili rodna kuća Andrije Mohorovičića, znanstvenika svjetske slave, kojem je posvećen i interpretacijski centar u Voloskom. 

Zbog brojnih vrhunskih ugostiteljskih objekata, Volosko je danas perjanica hrvatske gastronomije, stoga nemojte propustiti priliku kušati iznimnu mediteransku kuhinju koja se u svako doba godine temelji na svježoj ribi i autohtonim lokalnim namirnicama. 
Osim po konobama i restoranima koji redovito osvajaju visoka mjesta u izborima najboljih u Hrvatskoj, Volosko je poznato i kao mjesto kulture, pa ćete u uskim uličicama i kamenim stepeništima pronaći brojne galerije i atelijere umjetnika kao što su akademski slikar Claudio Frank, Snježana Boyd iz Atelier galerije Žana ili nagrađivani glazbenik i slikar Vedran Ružić koji djeluje u sklopu ateljea Mala soba s još četvero mladih umjetnika. 

Glavnom vološćanskom ulicom dominira monumentalna crkva sv. Ane, u čijoj se blizini nalaze dva butika domaćih i eko proizvoda, Prokulica i Okus Kvarnera, koji će vas opskrbiti zdravim lokalnim namirnicama. Spustite se jednim od vološćanskih stepeništa – bilo kojim, jer sva vode prema „mandraću“ i početku obalne šetnice koja će vas povesti natrag do Opatije.