Festival čokolade oduševio tisuće posjetitelja

Najslađi opatijski vikend predstavio je fantastične delicije trideset izlagača na dosad najvećoj Čokoladnoj čaroliji, a brojni posjetitelji uživali su i u zanimljivim radionicama, koncertima i gastronomskim programima. Adventska zbivanja u Opatiji nastavljaju se i tijekom tjedna!

Festival čokolade oduševio tisuće posjetitelja

Opatija – Čokolada je protekla tri dana zavladala Opatijom. Festival čokolade predstavio je tisuće vrhunskih delicija na dosad najvećoj Čokoladnoj čaroliji koja se prvi puta održavala u centru Gervais i okupila trideset izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i BiH, ali i uveo ovu svima omiljenu namirnicu u menije opatijskih restorana i hotela te tretmane wellness centara. Hedonističke „gušte“ upotpunili su brojni edukativni programi, radionice za velike i male te odlični koncerti brojnih izvođača koji su se odvijali u Gervaisu te na popularnim adventskim lokacijama – kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, na gradskoj tržnici, Ljetnoj pozornici, ali i opatijskim kavanama. 

Među više od 10 tisuća posjetitelja koji su uživali u ponudi najslađeg opatijskog vikenda bio je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. 

- Doista je sjajna ponuda. Čokolada je neizostavna za blagdane, a ovdje je prezentirana na vrhunski način. Festival čokolade u svom 13. izdanju pokazuje da Opatija po događanjima spada u red najznačajnijih destinacija u Hrvatskoj. Ova manifestacija jako se dobro uklopila u Advent u Opatiji i tako upotpunila turističku ponudu, a kvalitetna organizacija vidi se i u rezultatima, odnosno povećanom broju noćenja i dolazaka, rekao je Staničić.

Direktorica Turističke zajednice Opatije Suzi Petričić istaknula je kako ove godine bilježe povećan interes turističkih agencija za Festival čokolade, pa su ove godine prvi puta organizirani dolasci gostiju iz Austrije i Italije, uz druge zemlje iz regije čiji su državljani redovito prisutni na „najslađem opatijskom vikendu“.

- Festival čokolade, u sklopu adventskih događanja, uz RetrOpatiju, primjer je najprepoznatljivijih turističkih manifestacija kao konkretnih povoda za dolazak gostiju u Opatiju, što rezultira povećanjem turističkih rezultata, ali i jače vanpansionske potrošnje. Opatija je u studenom bila jedna od „top destinacija“ u Hrvatskoj, uz Zagreb i Dubrovnik, a ostvaren je rast noćenja od 7 posto. Zbog atraktivnih događanja, vjerujemo da će se taj trend nastaviti i u prosincu, zaključila je Petričić.

Program Adventa u Opatiji nastavlja se tijekom idućeg tjedna, a već poznatim lokacijama priključit će se i Slatina gdje će od 14. prosinca do 2. siječnja trajati Adventski sajam s autohtonim proizvodima lokalnih proizvođača, i Poklon na Učki gdje se od 14. do 16. prosinca odvija Božićna bajka uz druženje mališana s Djedom Mrazom.

Advent na Mrkate svakodnevno će trajati od 9 do 22 sata, kada će biti otvorene prigodne kućice s gastronomskom ponudom i suvenirima, a ljubitelji klizanja moći će uz Ledenu čaroliju na Ljetnoj pozornici „brusiti led“ svakodnevno od 11 do 21 sat.  

Centralna adventska pozornica, Umjetnički paviljon Juraj Šporer i okolni park, veselu animaciju i programe za mališane, kao i glazbene nastupe i DJ večeri s bogatom gastronomskom ponudom za one nešto starije imat će svakoga dana. U Šporer se uselio Poštanski ured Djeda Mraza gdje djeca do 14. prosinca svakoga dana od 16 do 19 sati mogu poslati pismo najdražem djedici i sudjelovati u zanimljivim radionicama. Ispred Šporera u ponedjeljak od 19 sati nastupit će DJ Super Sayan, u utorak Jabe Acoustic, u srijedu DJ Patak, a u četvrtak izvrsni „bluzeri“ okupljeni u Jed Becker's Group.