Još mjesec dana do Festivala čokolade

Najslađi opatijski vikend predstavit će rekordan broj vrhunskih delicija

Još mjesec dana do Festivala čokolade

Pripremite nepca na neodoljive užitke, poručuju iz Turističke zajednice grada Opatija najavljujući „najslađi vikend u godini“ koji će od 6. do 8. prosinca grad ispuniti atraktivnim programom i vrhunskim slasticama među kojima je i čokolada s magarećim mlijekom!

Opatija – Festival čokolade, koji se svake godine održava u prvom vikendu prosinca, već odavno nije „slatka mala tajna“ Opatije i njenih stanovnika, jer ova oaza za sve „čokoljupce“ svojim atraktivnim programom i jedinstvenim delicijama privlači desetke tisuća posjetitelja iz čitave Hrvatske i inozemstva. 

Najslađi opatijski vikend od 6. do 8. prosinca donosi brojne novitete: na sajmu Čokoladna čarolija u centru Gervais okupit će se dosad rekordan broj izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a među nevjerojatnim slasticama koje će predstaviti prvi će se puta moći kušati i čokolada s magarećim mlijekom! 

Turistička zajednica grada Opatije priprema neodoljiva iznenađenja koja će oduševiti ne samo nepca posjetitelja, već i sva njihova osjetila, jer program Festivala čokolade donosi brojne nastupe vrhunskih glazbenika, zanimljive radionice za male i velike ljubitelje čokolade, skulpture od čokolade, a ova će namirnica biti neizostavan sastojak na menijima opatijskih restorana, ali i u tretmanima spa&wellness centara.

Uvertiru u Festival čokolade dat će u četvrtak, 5. prosinca koncert Festivala Kvarner – El Fuego koji će sljubiti vrhunsku čokoladu Zotter i tradicionalne španjolske pjesme pune ritma u izvođenju mladog ansambla Cantoría, poznatog po iznimnim vokalnim sposobnostima. 

Uz klasičnu glazbu, čokolada će se „umiješati“ i u izvedbene umjetnosti, znanost i kulturu. Tako će Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica Rijeka u programu čokolada u pokretu izvesti Slatku plesnu priču, a Croatian Choco Concept predstavit će čokoladne atrakcije u znanosti i kulturi te pružiti priliku za kušanje čokolade Teslade posvećene izumima Nikole Tesle, praline Mohole posvećene radu Andrije Mohorovičića koje na presjeku prikazuju građu Zemlje i Moho sloj, kao i slatke Bašćanske ploče, opatijske kamelije, detalje šetališta lungomare...

- Zasladite si početak prosinca u Opatiji, pripremite svoja nepca na neodoljive užitke i ispunite tri dana slatkim i nezaboravnim doživljajima, pozvali su iz Turističke zajednice grada Opatija.