Klape va Mandraće

Šest klapa i povratak na tradicionalnu lokaciju

Klape va Mandraće

Nakon dva pandemijska izdanja, ali ipak s održanom tradicijom održavanja, "Klape va Mandraće" će ove godine doživjeti svoje 19. izdanje te će klape ponovno zapjevati i odličnim izvedbama "ozvučiti" Volosko na tradicionalnoj lokaciji – va Mandraće.

Ova tradicionalna i uvijek odlično posjećena manifestacija ove će se godine održati u subotu 30. srpnja s početkom u 21 sat, a u programu kojeg će voditi Borna Šmer nastupit će šest klapa i to ženska klapa Kamelija Opatija te muške klape Skalin Matulji, Kastav, Krijanca Rab, Žejanski Kantaduri i Kampaneli Donja Kaštela. Uvjeti nastupa su skoro jedinstveni posljednjih godina što se tiče klapskih nastupa, manifestacija i festivala – klape nastupaju a capella, bez glazbene pratnje, a takva se izvedba posebno cijeni i daje pun naglasak samoj vokalnoj izvedbi.

Organizator susreta klapa je Udruga MKM iz Opatije koja tako nastavlja tradiciju organiziranja jedinstvenih manifestacija koje baštine klapsku pjesmu, a veliku podršku manifestaciji daju Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Primorsko – goranska županija kao i brojni vološćanski ugostitelji.

Kako je to uobičajeno na ovom događanju, na prostoru održavanja će biti postavljen određeni broj stolica kako bi publika pratila nastupe klapa u što većem broju, a sigurni smo da će Mandrać opet biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Ulaz je, naravno, besplatan.

Volosko je oduvijek idealna pozornica za održavanje manifestacija te je pravi domaćin odličnim glazbenim programima koji zvučno obogaćuju predivan ambijent. Tako će biti i 30. srpnja u 21 sat, stoga dođite na Volosko i uživajte – poručuju organizatori.

Kontakt organizatora:
Irena Radovanović, 091 5756 508