Komunikacijski projekt „Dream today, visit Opatija tomorrow“ dobitnik nagrade Simply the Best

Nakon velikog priznanja Hrvatske udruge za odnose s javnošću, komunikacijski projekt Turističke zajednice grada Opatija „Dream today, visit Opatija tomorrow“ dobitnik je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji Promocija i propaganda.

Komunikacijski projekt „Dream today, visit Opatija tomorrow“ dobitnik nagrade Simply the Best

Ovu nagradu za  kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, tradicionalno dodjeljuju UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia. U jakoj konkurenciji komunikacijski projekt Turističke zajednice grada Opatije istaknuo se kao odličan primjer komunikacije za vrijeme krize.

Nakon proglašenja epidemije, zatvaranja granica i zaustavljanja turističkih tokova Turistička zajednica grada Opatija promptno je reagirala, osmislila novi, prilagođeni marketinški plan i nastavila komunikaciju sa svojim dosadašnjim i potencijalnim posjetiteljima kroz virtualni svijet. Vlastitim snagama Turističke zajednice grada Opatija pokrenuta je kampanja „Dream today, visit Opatija tomorrow“ čiji su zadani ciljevi bili zadržati interes gostiju, „hraniti“ njihove pozitivne misli i emocije te ih potaknuti na posjet Opatiji čim se situacija stabilizira. 

Komunikacijski projekt se odvijao  u tri faze, „Dream today, travel tomorrow“; „Dream today, visit Opatija tomorrow“ i „Dream come true, visit Opatija today“, a u svim fazama isticani su svi segmenti turističke ponude i značajne komparativne prednosti Opatije - blizina najvažnijim emitivnim tržištima, neprocjenjiv spoj mora i gorja na malom prostoru te neizmjerne mogućnosti koje se otvaraju za boravak i aktivni odmor u prirodi, a uz to i segment zdravstvenog turizma koji se diči stoljetnom tradicijom. 

Ponosni smo što je naš komunikacijski projekt prepoznat kao odličan primjer krizne komunikacije te nam je velika čast biti dobitnikom ove nagrade. Samostalno smo, bez angažmana marketinških i komunikacijskih agencija, praktički bez troškova, u jednom izrazito izazovnom razdoblju osmislili i realizirali atraktivnu, inovativnu komunikacijsku kampanju s jasno definiranim ciljem da i kroz krizu zadržimo interes naših gostiju za Opatijom i veseli nas da su i drugi prepoznali veliki trud koji smo uložili, istaknula je Suzi Petričić, direktorica TZ grada Opatija.

Nagrada će se uručiti na prigodnoj svečanosti u okviru službenog programa ovogodišnje 22.burze PUT koja će se održati od 23. - 25.11.2021.u Crikvenici.