Košić zdravlja

Košić zdravlja sajam je autohtonih proizvoda i suvenira proizvođača iz opatijskog zaleđa, a nude maslinovo ulje, sireve, med, vino, čajeve te proizvode od keramike.

Sajam autohtonih proizvoda "Košić zdravlja" održat će se 11. i 25. kolovoza od 18 do 22 sata u Iki. Organizator sajma je Društvo prijatelja grada Veprinca i Učke u suradnji s MO Ika. Na "Košiću zdravlja" predstavit će se nositelji oznake kvalitete "Feel & Taste" s područja zaleđa Opatije i Učke: OPG Perišić (Poljane), OPG Rumac (Poljane), OPG Maliki (Mala Učka), Domaća radinost Veprina 519 (Veprinac), te dodatno i OPG Vidović (Opatija) i Art Lab MG (Veprinac). U ponudi će biti domaće maslinovo ulje, sirevi, med, vino, marmelade, čajevi, razni suveniri i proizvodi od keramike. Sajam je zamišljen kao mjesto gdje se prodaju isključivo domaći proizvodi, čime se želi dati podrška lokalnim proizvođačima.

Feel & Taste dugogodišnji je program nastao u sklopu projekta RIVIERA4SEASONS2 kojega Turistička zajednica grada Opatija provodi s ciljem kvalitetnije valorizacije zaleđa opatijske rivijere i autohtone turističke ponude, kulturne baštine, malih proizvođača i OPG-ova. Osmišljen je upravo kako bi predstavio izvorne okuse i doživljaje opatijske rivijere te približio svima bogatstvo lokalne baštine, tradicije i gastronomije.