Kreativnost za ljepši blagdanski ugođaj

Turistička zajednica nagradila najbolje uređene izloge

Kreativnost za ljepši blagdanski ugođaj

Opatija – Blagdanska atmosfera nije uljepšala samo opatijske ulice i parkove, već i izloge trgovina, obrtničke radnje, ugostiteljske objekte i hotele u centru grada. Kao što je sjaj Adventa ove godine obasjao nova područja poput Parka sv. Jakova koji je postao neizostavni dio blagdanskih fotografija svih posjetitelja Opatije, tako je i od strane ugostitelja, trgovaca i drugih privatnika u gradu uložen dodatni trud u prigodno uređenje prostora koji privlače pažnju kupaca i posjetitelja grada, ali i donose novu vrijednost Najljepšem adventu uz more.

Tradicionalno, Turistička zajednica grada Opatije nagrađuje najljepše uređene izloge. Ove godine ocjenjivanje je provelo tročlano povjerenstvo koje su činile novinarka Aleksandra Kućel Ilić, dizajnerica Borka Širola i marketing menadžerica u TZ Opatija Gracia Krainer. Nakon obilaska 113 poslovnih prostora u centru Opatije, ocjenama od 1 do 10 ocijenile su njihove izloge temeljem pet kriterija: originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda, originalnost i kreativnost u uporabi dekorativnih elemenata, originalnost i kreativnost u uporabi novih i tradicionalnih dizajnerskih dostignuća, estetski sklad i blagdanski ugođaj.

Najljepšim izlogom proglašen je izlog hotela Gardenija sa 142 osvojena boda, drugo mjesto pripalo je trgovini Morsko blago sa 119 bodova, a treće su podijelili salon Cocco studio i Butiga fine&wine Tannin s po 117 bodova. Trud i kreativnost Turistička zajednica grada Opatije nagradit će iz fonda ukupnog iznosa od 6 tisuća kuna, pri čemu prva nagrada iznosi 3.000 kuna, druga nagrada 2.000 kuna, a treća 1.000 kuna. 

- Neizmjerno nas veseli da se naši trgovci, obrtnici, ugostitelji i hotelijeri uređenjem svojih izloga uključuju u blagdanski duh koji vlada Opatijom, pogotovo što se iz godine u godinu vidi napredak u trudu i kreativnosti koje ulažu. Mnogi su se ove godine potrudili doprinijeti adventskom ugođaju Opatije, a upravo ta sinergija Turističke zajednice, privatnog sektora i građana ključna je za uspjeh svake manifestacije, kazala je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić čestitavši nagrađenima i zahvalivši svima koji su uredili svoje izloge.