Liburnia Jazz Festival 2022

22. izdanje Liburnia Jazz Festivala održat će se u Opatiji, kao i uvijek - prvi vikend u srpnju, od 01.-03. 07. Jazz će zauzeti Lungomare, Tržnicu, opatijski park i, naravno, veliku scenu Ljetne pozornice.

Festival u petak, 01.07. tradicionalno otvara Puhački orkestar Lovran koji će u stilu dixieland parade radoznalce zatečene na Lungomaru dopratiti do Ljetne pozornice. Na Ljetnoj pozornici Dina e Mel uz gitarskog virtuoza Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth oživjet će stare zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa. Bërbili/Slavuj je autentična i originalna mediteransko-orijentalna glazbena priča nadograđena novim, izuzetno snažno profiliranim obradama ovih vrhunskih glazbenika.

Subotnje jutro, 02.07. mnogi će prvu kavu popiti uz zvukove francuske glazbe u obradi Elvisa Stanića, Spartaca Črnjarića i Darka Mihelića okupljenih pod nazivom French Touch: Accordeon Project. Pozornica ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer s izložbom Salvadora Dalija, mjesto je za uživanje, poneki koktel i glazbu novog projekta Luisa Bonille i prijatelja – Exploding Pig. Njihova glazba se često opisuje kao „Jazz meets 70’s porn music“, a zrači dobrim vibracijama jazza, hip hopa, psihodeličnog lounga i lo-fi beatova. A u večernjim satima, na Ljetnoj pozornici će nastupiti zvijezda ovogodišnjeg Liburnia Jazza – China Moses. Kći Dee Dee Bridgewater nije samo od majke nasljedila glas i talent za glazbu, već je osmislila arhetip jazz vokala za novo doba, isctala svoj vlastiti glazbeni svemir i spojila jazz, soul, hip hop i house.

Finale Liburnia Jazza će u nedjelju, 03.07. zaključiti Željka Veverec, koja će pod umjetničkim imenom Je Veux predstaviti svoju autorsku glazbu, poigrati se poznatim i manje poznatim pjesmama stranih i domaćih autora uz trio odličnih glazbenika s kojima istražuje granice glazbene igre i stapa neosoul, funk, pop, jazz, elektro u jedno tijelo.

Informacije i ulaznice na: https://www.liburniajazz.hr/