“Mandrać 2018.” posvećen je 160. obljetnici rođenja uglednog talijanskog skladatelja, te čestog opatijskog gosta Giacomo Puccini

“Mandrać 2018.” posvećen je 160. obljetnici rođenja uglednog talijanskog skladatelja, te čestog opatijskog gosta Giacomo Puccini

Posljednji vikend u kolovozu redovito je rezerviran za umjetnost, kreativu i pregršt boja koje će krasiti mali Mandrać povodom 33. međunarodnog likovnog natječaja. 

Fotografije, slikarska djela, žamor, mirisi ljeta, prožet će Volosko po trideset i treći put te prolaznicima i sudionicima omogućiti da zarone u more kolorizma, kistova i fotografskih objektiva.
 
Program će započeti 23. kolovoza 2018. Festivalom kancona, nastupom Martine Majerle te Mariom Šimunovićem, u 21.00 sat na mulu u Voloskom. Petak nastavljamo otvaranjem izložbe i predstavljanjem monografije Ive Kaline u Galeriji Gal, s početkom u 20.00 sati. „Mali Mandrać“ i „Mandrać za odrasle“ odvijaju se u subotu i nedjelju, 25. i 26. kolovoza 2018., na već poznatim nam stepenicama i ulicama Voloskog, vološćanskom mandraću i luci. Manifestaciju završavamo prikazom dokumentarnih filmova na temu ekologije, u organizaciji društva SEFF – Smaragdni Eco Film Festival, koji će se odvijati na trgu pokraj Galerije Gal u 21.00 sat.

Obavijest umjetnicima profesionalne skupine: Za prijavu morate sa sobom donijeti kopiju diplome te kopiju potvrde članstva u umjetničkoj udruzi.

Više o manifestaciji:
https://www.hrmt.hr/2018/vijesti/mandrac-2018/