Mjesec ljubavi u Opatiji: Romantika na obali Jadranskog mora

Opatija u veljači čini savršenu scenografiju za posebne trenutke u dvoje - uvrštena je među najromantičnije destinacije u Europi, pored Venecije, Pariza, Rima, Santorinija, Amsterdama, Madeire, Porta…

Mjesec ljubavi u Opatiji: Romantika na obali Jadranskog mora

Proglašena jednim od najromantičnijih mjesta u Europi, Opatija je u veljači idealno odredište za parove. Mjesec ljubavi obilježit će posebna atmosfera, atraktivni programi i prigodne dekoracije koje će osvojiti srca posjetitelja.

Nakon čarobnog Adventa i karnevalskog ludila, veljača je u Opatiji u znaku ljubavi. Prekrasni parkovi sa skrovitim stazama, duga šetnica uz more i večeri osvijetljene zvijezdama pružaju savršenu scenografiju za posebne trenutke udvoje, a romantiku će dodatno naglasiti stotine srca i poruka ljubavi. Posebne lokacije za fotografiranje sačuvat će nezaboravne doživljaje s voljenim osobama, a šetnje perivojima podsjetiti na velike ljubavi koje su u prošlim stoljećima nastajale uz šum valova.

Turizam u Opatiji započeo je upravo zahvaljujući ljubavnoj priči. Davne 1844. godine poznatu Villu Angiolinu izgradio je Iginio Scarpa kao spomenik svojoj supruzi. Villa Angiolina je postala simbolom Opatije, ali i početka turizma u Hrvatskoj, stoga se ove godine, obljetnicom njezine izgradnje, slavi se 180 godina turizma u Opatiji – kolijevci hrvatskog turizma.

Opatija će parove oduševiti vrhunskom gastronomijom, relaksirajućim tretmanima u suvremenim spa & wellness centrima te jedinstvenim spojem mora i planina, arhitekture i prirodnih ljepota, opuštanja i zabave… Sve to prati i prigodna ponuda opatijskih hotelijera i ugostitelja, koja će trajati čitav mjesec, s naglaskom na vrijeme oko samog blagdana zaljubljenih, Valentinovo 14. veljače.

Renomirani turistički portal, European Best Destinations, Opatiju je uvrstio među najromantičnije destinacije u Europi, uz Veneciju, Pariz, Rim, Santorini, Amsterdam, Madeiru, Porto i druge poznate gradove, istaknuvši kako je „ljubav utkana u same temelje Opatije“. Opatija bogatom kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama budi osjećaje i inspirira zaljubljene da uživaju u svakom trenutku provedenom zajedno.