Mošćenička Draga

Malo obalno mjesto poznato po prekrasnoj šljunčanoj plaži i mirnom okruženju

Povijesni gradići
Mošćenička Draga

Nastala na mjestu gdje Učka uranja u more, Mošćenička Draga spaja najbolje od „dva svijeta“. Njena plaža Sipar jedna je od najjljepših na Kvarneru, a u skrovitim mjestima uz obalnu šetnicu nalaze se i brojne druge, male, prirodne plaže, daleko od gužve i neželjenih pogleda. Planinske padine stanovnici Mošćeničke Drage pokorili su brojnim putevima i stazama, nekad namijenjenima za vezu naselja u brdima s ribarskom lukom uz more, a danas idealnima za šetnje i boravak u prirodi. Ističe se pritom mitsko-povijesna edukativna staza Trebišća – Perun, koncipirana kao prava „detektivska priča“ koja kroz postepene tragove šetačima i čitateljima otkriva osnove staroslavenskih vjerovanja i njihove mitologije. 

Mošćeničku Dragu kao svoje odredište biraju gosti skloni opuštanju i mirnom odmoru. Nekad su to bili plemići koji su kočijama stizali iz Opatije kako bi se relaksirali u romantičnom okruženju bijelih barki i crvenih krovova, danas su to moderni turisti koji boravkom u prirodi i kupanjem u kristalno čistom moru žele „napuniti baterije“. Njima Mošćenička Draga nudi sve vrste smještaja – hotelske sobe, dobro opremljen autokamp i privatni smještaj u unikatnim primorskim kućicama.

No, i za one željne aktivnog odmora, Draga ima bogatu ponudu,  u koju se ubrajaju planinarenje, biciklizam, te kajakaštvo, ali i manifestacije poput ribarskih večeri na kojima se natječu posade tradicijskih barki na jedra i vesla, te gastronomskih događanja posvećenih, prije svega, kvarnerskom škampu.