Najbolji provod za najluđu noć: Opatija u Novu godinu ulazi trostrukim dočekom

Najmlađi će Novu dočekati u podne na Ljetnoj, a u večernjim satima feštat će se kod Šporera uz Grooverse te na Mrkatu uz Šajetu, Duleta, Maura Staraja i Matrinu Majerle, ali i najveći vatromet na Kvarneru. I zagrijavanje za posljednje odbrojavanje u 2018. godini idućih dana donosi atraktivne programe...

Najbolji provod za najluđu noć: Opatija u Novu godinu ulazi trostrukim dočekom

Opatija – Trostrukim dočekom Opatija će ući u 2019. godinu. Prvi će priliku da nazdrave novim izazovima imati mališani, već od 11 sati u ponedjeljak 31. prosinca, na Ljetnoj pozornici u veselom društvu kostimiranih animatora i uličnih umjetnika i zabavljajući se raznim igrama, radionicama i akrobacijama, uz nezaobilaznu pjesmu i ples, balone, konfete, facepainting... 

U večernjim satima Opatijci i njihovi brojni gosti moći će se od aktualne godine oprostiti na gradskoj tržnici ili kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Tisuće inozemnih posjetitelja koji su Opatiju odabrali za svoju novogodišnju destinaciju pravu će „domaću feštu“ iskusiti na „mrkate“ uz program „Opatijci za Opatiju“, u kojem će od 22 sata nastupiti Dražen Turina Šajeta, Mauro Staraj, Martina Majerle te Duško Jeličić Dule i Bonaca, pojačani atraktivnom vizualno-zvučnom kulisom najvećeg vatrometa na Kvarneru točno u ponoć! 

Za dobro raspoloženje prilikom posljednjeg odbrojavanja kod Šporera će se pobrinuti uvijek „nabrijani“ Grooversi koji će, također od 22 sata, recept za odličan provod složiti od domaćih i stranih hitova izvedenih na njihov prepoznatljiv način. 

Uz tri javna dočeka, Nova godina u Opatiji čekat će se i u brojnim hotelima i restoranima, pa će tako u hotelu Kvarner nastupati grupa Dellboys, u hotelu Palace Pacific Bullets, u hotelu Continental Exotic Pop Band, a u hotelu Admiral Pešekani Band. 

Prema podacima Turističke zajednice grada Opatije, u 30 otvorenih hotela u gradu očekuje se dolazak oko 4.500 gostiju. Već i prije „najluđe noći“ kao zagrijavanje za nezaboravni doček poslužit će im zanimljiv program Najljepšeg Adventa uz more na četiri lokacije – Ljetnoj pozornici s klizalištem i prigodnom ponudom iz adventskih kućica, mrkatu koji će obilovati gastronomskim događanjima, Slatini na kojoj se održava sajam autohtonih proizvoda te centralnom mjestu ovogodišnjeg Adventa, Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer koji tijekom jutra i poslijepodneva nudi animaciju za djecu, a u večernjim satima odlične nastupe glazbenika i DJ-eva. 

Tako će sutra, u petak 28. prosinca, u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer druženje s Orašarom i vilenjacima potrajati od 12 do 19 sati, a Poštanski ured od 16 do 19 sati, nakon čega će zasvirati Coffee Shop Acoustic. Gastronomski „Tuna Show“ na mrkatu glazbeno će od 18 sati popratiti Lucky Band, a tijekom večeri nastupit će i Tri kralja u hotelu Continental, Srećko Valušek u hotelu Admiral te David Baumgarten u hotelu Palace.

Druženje s Orašarom i vilenjacima kod Šporera nastavit će se i u subotu od 10 sati, a u isto vrijeme na tržnici će početi atraktivan program uličnih zabavljača. Od 11 do 15 sati na terasi hotela Continental nastupat će Memento Trio, a od 16 sati glazba će se preseliti nešto bliže moru, jer ispred Šporera dobru atmosferu „zavrtit“ će DJ Patak, a za najmlađe će u paviljonu u 17 sati započeti predstava „Orašar u Zemlji čudesa“. U 18 sati na tržnici će krenuti „Magic Show“ koji će glazbom dopuniti Prekardashians Band, a u isto vrijeme Barcode će zasvirati u hotelu Continental. Večernji program začinit će odlični Grapevine Babies kod Šporera s početkom u 19 sati, a nastupat će i Srećko Valušek u hotelu Admiral te Spart Jazz Duo u hotelu Palace. 

Gastronomski programi i animacija za djecu nastavit će se i narednih dana – u nedjelju će Orašar i vilenjaci za druženje u Šporeru biti raspoloženi od 10 pa sve do 19 sati, a posebna atrakcija bit će i Samarcandina predstava za djecu „Orašar u Zemlji čudesa“ u 16 sati. Priliku za zdravu marendu pružit će na tržnici gastro-show „Healthy Food“ koji počinje od 10 sati, a jutro i rano poslijepodne notama će ispuniti Passion Play na terasi hotela Continental te Love Runners Band na terasi hotela Milenij. Od 16 sati kod Šporera će zapjevati Klapa Kaštadi, a na istom mjestu u 19 sati Duško Jeličić Dule i Bonaca pružit će uvertiru za svoj novogodišnji nastup na „mrkate“. U večernjim će satima nastupati i Coffeeshop Acoustic u hotelu Continental, Domagoj Vičević u hotelu Palace te Gordan Glavan u hotelu Admiral.
Priprema za novogodišnji doček krenut će u ponedjeljak, 31. prosinca, već od jutarnjih sati na tržnici gdje se održava gastronomski program „Brudet i kvarnerski vinari“. Dok na Ljetnoj pozornici bude trajao Dječji doček Nove godine, zvuke kontinenta na terasu hotela Continental dovest će Tamburaši Panonia. Druženje s Orašarom i vilenjacima u Šporeru će trajati od 12 do 19 sati, a ispred umjetničkog paviljona u 15 sati nastupit će Trio Asi, kao najbolji uvod u programe dočeka Nove godine koji počinju u 22 sata. 

Zabava neće prestati kada sat otkuca ponoć i uvede nas u 2019. godinu, jer 1. siječnja u 12 sati održava se tradicionalna novogodišnja zdravica gradonačelnika za sve posjetitelje Opatije, uz nastup Puhačkog orkestra Lovran i šampanjac u čašama koje će posjetitelji moći zadržati kao suvenir na lijepi provod u Opatiji. Niti 2019. godina neće početi bez Orašara i vilenjaka, s kojima će druženje potrajati od 12 do 19 sati u Šporeru. Glazbeni program započinje nastupom Spart Jazz Tria, a u 13 sati Opatijski kukali – koji ove godine slave 15 godina postojanja – novogodišnjom će zdravicom iz morskih valova službeno otvoriti novu kupališnu sezonu, dok će ih glazbom pratiti grupa In Between. Za večernju zabavu pobrinut će se DJ Dog ispred Šporera i Alvarez Band u hotelu 4 opatijska cvijeta.