Nikada veća RetrOpatija sprema se krajem lipnja ove godine

Nikada veća RetrOpatija sprema se krajem lipnja ove godine

Legendarni Kojoti, mjuzikl „Mamma Mia!“, nastupi The Queen Real Tribute banda, vrhunski bendovi na desetak lokacija u gradu i tulum do zore pod otvorenim nebom i najvećom disko-kuglom obilježit će ovogodišnju RetrOpatiju tijekom čija će četiri dana grad proživjeti zlatno doba glazbe, od swingerskih dvadesetih do ludih sedamdesetih.

Opatija – Natapirajte svoje frizure, dotjerajte brkove i uredite „fudbalerke“ briljantinom, izvucite iz ormara najbolje trapezice, havajske košulje i haljine s volanima, otresite prašinu sa svojih plesnih cipela i uvježbajte ponovo koreografiju za groznicu subotnje večeri jer krajem lipnja i početkom srpnja vraća se najluđi retro-tulum na ovim prostorima. Ove godine, od 28. lipnja do 1. srpnja, tulum RetrOpatija, omiljeno događanje glazbenih i modnih nostalgičara, ali i svih ljubitelja dobre glazbe, bit će veći nego ikad, poručuju iz Turističke zajednice Opatije.  

Vrijeme zlatnih godina glazbe, kada su radijskim postajama dominirali rockabilly, rock'n'roll, disko i boogie glazba, a plesnim podijima kraljevali lokalni Travolte, oživjet će ponovo u četiri dana krajem lipnja, kada se cijela Opatija pretvara u pozornicu. Izlozi opatijskih trgovina, restorana i kavana odjenut će ruho pojedinih desetljeća dvadesetog stoljeća – od swingerskih dvadesetih do ludih sedamdesetih i rockerskih osamdesetih. Uz glazbene programe plesat će se i pjevati na terasama, u opatijskoj luci, na kupalištima, ali i na glavnoj ulici, koja će u subotu 30. lipnja biti zatvorena za promet i otvorena za zabavu.

Velika retro fešta počet će u četvrtak 28. lipnja izvedbom mjuzikla „Mamma mia“ na velikoj sceni Ljetne pozornice, a nastaviti se dan kasnije rokerskom „prašionom“ legendarne grupe Kojoti na opatijskom mulu, ali i nizom odličnih bendova na drugim lokacijama. Tako će na Slatini nastupiti The Janitors, na terasi hotela Kvarner Pacific Bullets, Good Rocking Daddies na terasi hotela Palace te na u hotelu Ambasador grupe La Pasion Escondida. 

Vrhunac programa donijet će subota, koja će povezati svih desetak pozornica u gradu u jedinstvenu glazbenu priču koja će kulminirati tulumom do zore na Ljetnoj pozornici, pod otvorenim nebom i najvećom disko-kuglom. Pred gradskom tržnicom nastupat će Kulturno društvo Zora te Duško Jeličić Dule i Bonaca u rockerskom izdanju, ispred hotela Paris zasvirat će Xfinity, pred Šporerom ploče će vrtiti DJ Bobo Grujičić, a ispred TIC-a Queen Real Tribute band oživjet će magiju kojom je Freddie Mercury u trans bacao rasprodane dvorane i stadione. Jednako veliko svjetsko ime je i ABBA, čiji će opatijski tribute band ABBAzia nastupiti na opatijskom mulu, dok će na terasi hotela Kvarner zasvirati Mississippy Queen and The Star Time Playboys, na terasi hotela Palace hitove miksati“ DJ Brown Sugar, a u hotelu Ambasador bezvremenske hitove svirati Timeless Duo. Vrhunac „groznice subotnje večeri“ bit će najveća disco zabava uz DJ Miru Paušića i MC Šajetu na Ljetnoj pozornici, koja će početi u 23 sata, a završiti kad najizdržljiviji napuste plesni podij. 
Žestoko finale četverodnevog tuluma zvanog RetrOpatija dat će u nedjelju SuperCover Band programom Blame it on the Boogie na opatijskom mulu i Dellboys na Slatini repertoarom hitova iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih koji će prodrmati i najukočenije kukove. Iste večeri zasvirat će Gelato Sisters na terasi hotela Kvarner i By the Way Band u hotelu Ambasador.