Nova nagrada za opatijski Advent

Večernji list proglasio Advent u Opatiji drugim najljepšim u Hrvatskoj

Nova nagrada za opatijski Advent

Advent u Opatiji dobio je još jedno vrijedno priznanje - u izboru za NajAdvent 2022. g. prema mišljenju žirija osvojio je drugo mjesto. Izbor najljepšeg Adventa u organizaciji Večernjeg lista odvijao se prema tri glavna kriterija. Žiri je ocjenjivao programski sadržaj, vizualni dojam i ekološki aspekt nominiranih Advenata.

Nagradu Večernjeg lista, Advent u Opatiji dobiva nakon već niza nagrada i priznanja na nacionalnoj, europskoj, ali i svjetskoj razini; uvršten je među najbolje advente u Europi, a s prestižnom titulom „Best Christmas lights“, Opatija je svrstana među najljepše uređene adventske destinacije, uz bok svjetskim metropolama.

Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji Adventa i uložili veliki trud u pripremi programa i zahtjevnom ukrašavanju grada kao i svim našim gostima i posjetiteljima koji su, motivirani Adventom, svojim dolaskom u Opatiju pridonijeli božićnom duhu te uživali u iznimnoj blagdanskoj atmosferi. Uspjeh ove manifestacije – mjeren osvojenim priznanjima, ali i izvrsnim turističkim rezultatima – plod je sinergije svih dionika u destinaciji: Turističke zajednice, Grada Opatije, gradskih ustanova, cijele turističke privrede i lokalnog stanovništva, koji zajedno ulažu napore kako bi svake godine unaprijedili ponudu, stoga još jednom čestitke svima - poručio je gradonačelnik Opatije, Fernando Kirigin.

Najljepši Advent uz more ne osvaja samo priznanja struke, već i srca svih onih koji su ga posjetili. Opatija je, naime, u prosincu ostvarila preko 51.000 noćenja što je čini najposjećenijom jadranskom destinacijom i drugom po redu u Hrvatskoj prema broju ostvarenih noćenja u prosincu, odmah iza Zagreba.

Advent u Opatiji jedna je od najpopularnijih hrvatskih manifestacija, događanje koje se iščekuje i koje je postalo odličan motiv za dolazak gostiju. Potvrđuju to i turistički rezultati koji su u prosincu 2022. g. bili izuzetni – bio je to najbolji prosinački rezultat u povijesti Turističke zajednice grada Opatije. Prva polovica siječnja 2023. također je donijela nove rekorde, ponovo svrstavši Opatiju među vodeće hrvatske destinacije u zimskim mjesecima. Ova nagrada samo potvrđuje kako kvalitetni iskoraci u razvoju turističkih proizvoda počivaju na čvrstim temeljima, a rezultat su truda te motivacije da svake godine budemo sve bolji. Ponosni smo na nagrade i priznanja, no posebno nam je drago kada naš turistički proizvod prepoznaju brojni domaći i inozemni gosti i posjetitelji kao i sugrađani, kada se u Opatiji ugodno osjećaju i kad joj se rado vraćaju - dodala je direktorica Petričić.

Manifestacije kao što je Najljepši Advent uz more, koje privlače brojne inozemne i domaće goste i posjetitelje, potvrđuju Opatiju kao uspješnu cjelogodišnju destinaciju koja u svakom godišnjem dobu ima zanimljivu i atraktivnu ponudu te učvršćuju prepoznatljivost Opatije kao atraktivne turističke destinacije.