Novi plan grada i mapa Lungomara na Slatini

Turistička zajednica grada Opatija nastavlja aktivnosti na obilježavanju 110. obljetnice dovršetka izgradnje Lungomara. Od danas je na na Slatini postavljen novi plan grada Opatije i mapa Lungomara velikih dimenzija.

Novi plan grada i mapa Lungomara na Slatini

Davne 1911. godine dovršena je izgradnja obalnog šetališta koja povezuje mjesta na Opatijskoj rivijeri. Prije točno 110 godina, izgrađena je posljednja etapa promenade koja je postala jedan od glavnih simbola Opatije. Turistička zajednica grada Opatije, povodom obilježavanja ove važne obljetnice, pokrenula je niz aktivnosti  s ciljem dodatne valorizacije ovog, za Opatiju, važnog povijesnog nasljeđa. Nakon izrade nove mape Lungomara, danas je, kao nastavak aktivnosti na projektu, na Slatini postavljen i novi plan grada ukomponiran s mapom Lungomara kako bi se posjetiteljima na najbolji način predstavila jedinstvena šetnica Lungomare s povijesnim znamenitosti u centru Opatije. 

- Novi plan grada Opatije izrastao je na vizualnom rješenju mape Lungomara kojeg smo predstavili u novom svjetlu s naglaskom na brojne znamenitosti Opatije i lokalnu povijest. Osim na Slatini, interpretacijska verzija  mape uskoro će se postaviti na 10 lokacija duž Lungomara,  a već je u  izradi  interaktivna, digitalna mapa obalne šetnice pa će se Lungomaru moći i  virtualno pristupiti iz svakog kutka svijeta putem računala, pametnih telefona ili tableta, rekla je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić, dodavši kako se Lungomare i njegov veliki jubilej intenzivno promoviraju na domaćem i inozemnim tržištima. 

Tijekom sljedećih faza projekta planira se i postavljanje turističke signalizacije duž glavne opatijske prometnice kojom će se označiti prilazi prema obalnom šetalištu.  

- Naš je Lungomare jedinstvena šetnica u Europi, a i u svijetu. Grad Opatija kontinuirano ulaže u održavanje šetnice, u postavljanje nove ograde po uzoru na povijesnu ogradu po kojoj je Opatija prepoznatljiva.  Kako bismo još više valorizirali šetnicu radimo na turističkoj signalizaciji i obilježavanju svih pristupa našoj šetnici.  Nastavljamo i s kreacijom turističke priče čiji će sadržaj biti osmišljen u suradnji s TZ Opatija i turističkim gospodarstvom, čemu se posebno radujem, kazao je Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatije i predsjednik TZG Opatija.