Novi promotivni video gastronomiju Opatijske rivijere predstavio kao vrhunsku umjetnost

Strast renomiranih chefova ovjenčanih priznanjima i „zvjezdicama“, autohtoni sastojci od kojih nastaju remek-djela na tanjuru, ali i nenadmašne ljepote Opatijske rivijere povezani su u jedinstvenu video-razglednicu koja služi kao savršena pozivnica na gastronomsko istraživanje.

Novi promotivni video gastronomiju Opatijske rivijere  predstavio kao vrhunsku umjetnost

Gastronomija kao umjetnički čin, u kojem nagrađivani chefovi koristeći vrhunske autohtone sastojke i bogato nasljeđe stvaraju remek-djela na tanjuru, predstavljena je u novom video-spotu posvećenom kulinarskoj ponudi Opatijske rivijere. 

„Naša kuhinja ima svoju kulturu, ima svoju povijest, ima svoju priču“, poručuje sjajni uradak studija Lumiere čiji su kadrovi ispunjeni zadivljujućim vedutama Opatijske rivijere, od morske obale do planinskih vrhunaca, strašću kulinarskih velikana i jedinstvenim jelima koji mame na gastronomsko otkrivanje našeg kraja. 

U dvije minute sažeti su svi razlozi zbog kojih je Opatijska rivijera 2019. godine proglašena najuspješnijom destinacijom kulture i gastronomije, ali i zbog kojih je i prije i nakon tog priznanja bila i ostala „meka“ za ljubitelje nenadmašnih kulinarskih iskustava. 

Restorani ovjenčani Michelinovom zvjezdicom i preporukama te uvršteni u druge renomirane gastronomske vodiče, prvorazredna odredišta visoke i lokalne kuhinje, kao i autohtona ponuda opatijskog zaleđa, objedinjeni su u video-razglednici koja će obići svijet i poslužiti kao najbolja pozivnica za ručak ili večeru u ambijentu Opatijske rivijere od kojeg zastaje dah. 

- Opatijska rivijera odavno je jedna od vodećih hrvatskih gastronomskih destinacija, što potvrđuju recenzije najuglednijih svjetskih vodiča, nagrade i priznanja struke, ali i – što je najvažnije – komentari tisuća zadovoljnih gostiju koji svake godine posjećuju naše ekskluzivne restorane i autentične konobe. Uz jedinstvene prednosti lokalnog podneblja na kojem se povezuju utjecaji Mediterana i kontinenta, vrhunske namirnice koje uključuju plodove mora priobalnih mjesta okrenutih tradiciji ribarenja i plodove polja „gornjih krajeva“, naš kraj odlikuje se genijalnim „chefovima“ koji umješno spajaju lokalnu tradiciju i sastojke kao što su kvarnerski škamp, šparuge, lovranski marun i tartufi sa suvremenim kulinarskim trendovima. Novi promotivni video na atraktivan način povezao je sve ove „začine“ u ukusni „recept“ za nezaboravna iskustva namijenjena svakom nepcu te sjajno predstavio gastronomiju Opatijske rivijere, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić. 

Lokalna kuhinja predstavlja važnu odrednicu kulturnog identiteta Opatijske rivijere, a to bogato kulturno i povijesno nasljeđe inspirira chefove na stvaranje pravih autorskih djela. Kuhinja je njihov atelje, tanjuri su njihova platna, noževi i kuhače njihovi kistovi, autohtoni lokalni sastojci njihove boje, a gosti u istom trenutku i najdraža publika i najstroži kritičari, koji nikad ne ostaju razočarani. Uz dašak atraktivnog ambijenta s pogledom na morske valove, atmosfera je to u kojoj gastronomija doista postaje – umjetnost! A tu je umjetnost savršeno kadrirao i publici diljem svijeta predstavio novi promotivni video, s kojim će Opatijska rivijera učvrstiti svoj status prestižne i omiljene gastro-destinacije.