Opatija dobitnik Međunarodnog zlatnog cvijeta

Opatija dobitnik Međunarodnog zlatnog cvijeta

Opatija je osvojila zlato nakon plasmana među sedam finalista, od ukupno prijavljenih 3500 gradova, koliko ih je bilo na startu natjecanja, a Društvo Naša djeca nagrađeno je posebnim priznanjem zbog svoga doprinosa procesu kandidature Opatije

Opatija je dobitnik međunarodnog Zlatnog cvijeta 2017. – prestižne nagrade koju dodjeljuje Communities in bloom – CiB u suradnji s KEA-om. Opatija je u jakoj konkurenciji osvojila ovu bitnu nagradu koja predstavlja još jednu čvrstu potvrdu jedinstvenosti ljepote Opatije, kao urbane cjeline i kvalitete življenja, dok je Društvo Naša djeca dobilo specijalno priznanje Communities in bloom za svoj doprinos i radu s djecom. Pritom, Opatija je prvi hrvatski grad koji je dobio zlato na ovom natjecanju.

Svečana ceremonija proglašenja pobjednika održana je u Ottawi (Kanada) u subotu, 16. listopada, na kojoj je  međunarodni Zlatni cvijet 2017. kao i priznanje Društvu Naša djeca Opatija uručen zamjeniku gradonačelnika dr.sc. Emilu Priskiću, delegatu Grada Opatije na svečanosti proglašenja pobjednika.

Podsjetio je kako je Opatija bila prvi hrvatski kandidat u kategoriji gradova na međunarodnom natjecanju za prestižnu nagradu međunarodni Zlatni cvijet 2017. što je dodjeljuje Communities in Bloom – CiB u suradnji sa KEA-om, te je uz šest drugih gradova ušla u finale izbora za osvajanje ove prestižne međunarodne nagrade u 2017. godini. Ukupno je bilo 3500 prijavljenih gradova iz cijelog svijeta;  za nagradu je nominirano 65 gradova, dok ih je sedam ušlo u finale – a Opatija je bila jedan od dva europska grada što su se plasirala u finale te na kraju i osvojila ovu nagradu, pojasnio je Pleština. Službeno stručno povjerenstvo koje odlučuje o dodjeli nagrade međunarodni Zlatni cvijet  30. lipnja obišlo je Opatiju, nakon čega je uslijedio i proces ocjenjivanja te odabira najboljih, što je za Opatiju rezultiralo i osvajanjem međunarodnog Zlatnog cvijeta 2017. Opatija je osvojila preko 90 bodova i dobitnica je nagrade Međunarodni zlatni cvijet.