Opatija dobiva slikarski i kiparski Biennale, izlažu poznati hrvatski umjetnici

Otvorit će se 7. srpnja i trajati do 31. kolovoza kada će se u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner organizirati aukcija radova sudionika opatijskog Biennala

Opatija dobiva slikarski i kiparski Biennale, izlažu poznati hrvatski umjetnici

Umjetnički paviljon Juraj Šporer u Opatiji, nakon što su u njemu tijekom proteklih sezona organizirane izložbe Picassa, Miroa i Dalija, ove će godine ugostiti prvi slikarski i kiparski Biennale Opatija.

Otvorit će se 7. srpnja i trajati do 31. kolovoza kada će se u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner organizirati aukcija radova sudionika opatijskog Biennala, a detalje manifestacije novinarima su predstavili Iva Piglić iz IPL Arta, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković, kustos izložbe Domagoj Barić, direktorica opatijske TZ Suzi Petričić i gradonačelnik Fernando Kirigin.

– Slikarske i kiparske radove će izložiti poznati hrvatski umjetnici i to Eva Meštrović, Radovan Kunić, Georgette Ivette Ponte, Rino Banko, Nikola Vudrag, Paola Banić, Grgur Akrap, Mia Akrap, Staša Čimbur i Juraj Makarun – najavio je kustos izložbe Domagoj Barić koji će također izložiti svoje radove.

Ernie Gigante Dešković je istaknuo kako se nada jednoj lijepoj i dugotrajnoj slikarsko-umjetničkoj priči koja će se nastaviti i tijekom idućih sezona, a Iva Piglić najavila da će se tijekom 2024. godine kada se obilježava 180 godina opatijskog turizma ova priča još dodatno nadograditi brojnim iznenađenjima i atrakcijama.

Po njezinim riječima, s obzirom da je rad Nikole Vudraga prodan za rekordnih 712.000 eura, jasno je da je Opatija dobila Biennale kakvog zaslužuje

Prvi Biennale Opatija zajedničkim će snagama organizirati Grad Opatija, Festival Opatija, TZ Grada Opatije, Parkovi, te IPL Art uz podršku LRH i Metisa.

Izvor: Novi List, 29.06.2023