Opatija programom Oaza zdravlja i wellnessa nudi aktivni odmor kao lijek

Tradicionalne prednosti poput blagotvorne klime, prekrasne prirode i brojnih mogućnosti za sport i rekreaciju Opatija je povezala sa suvremenim zdravstvenim ustanovama te spa i wellness centrima. Sve to predstavit će program Oaza zdravlja i wellnessa, uz aktivne šetnje, online vježbe s Marijom Mlinarićem te posebno osmišljene tretmane.

Opatija programom Oaza zdravlja i wellnessa  nudi aktivni odmor kao lijek

Odmor kao lijek, a turizam kao put do zdravlja. Formula je to koja je diljem svijeta postala aktualna u protekloj godini. No, u Opatiji je ona svakodnevica i stvarnost već više od 130 godina. Poznata kvarnerska destinacija zdravlja prvo je klimatsko lječilište na Jadranu. Taj je službeni status dobila 4. ožujka 1889. godine, zbog čega svakog proljeća Turistička zajednica grada Opatije organizira program Oaza zdravlja i wellnessa.

Blagotvorni učinci opatijskog zraka bogatog jodom i morskom soli, ali i jedinstvene mikroklime uvjetovane pozicijom grada između planinskih vrhova i morskih valova, recept su za zdravlje koji liječnici preporučuju još od kraja 19. stoljeća. A taj tradicionalni recept aktualiziran je programom aktivnosti što poziva na proljetno buđenje organizma.

- U vremenu kada je zdravlje i siguran odmor u fokusu cijelog svijeta, prednosti Opatije koje su joj i omogućili prvotni razvoj ponovo dolaze u prvi plan. Ovaj grad svoj je turistički put započeo kao zimsko odmaralište, poznato po ljekovitoj klimi i aerosolu i postao omiljeno klimatsko lječilište europske elite. Opatija je tradicionalno poznata kao destinacija zdravlja, a tu je posvećenost njegovala tijekom više od 130 godina. Uz tradicionalne prednosti koje su ostale nepromijenjene - kristalno čisti zrak, prekrasna priroda i blaga klima - Opatija povezuje i one suvremene: vrhunske zdravstvene ustanove, bogato opremljene wellness & spa centre te raznoliku ponudu sportskih i rekreativnih aktivnosti. Sada je trenutak da stavimo zdravlje na prvo mjesto, stoga pozivamo sve one koji žele oporaviti svoje tijelo i dušu nakon duge i teške zime da nam se pridruže u aktivnom odmoru, sportskim aktivnostima, ali i opuštajućim i revitalizirajućim wellness programima, kazala je direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić, dodavši da će Oaza zdravlja i wellnessa aktivirati sve te poznate opatijske blagodati. 

Svoj fokus ova manifestacija, osim na zdravlje, stavlja na kretanje, sport i rekreaciju, jer Opatija pruža brojne mogućnosti za aktivan odmor i aktivan život. Idealan spoj zelenih obronaka Učke te plavih dubina i valova Jadranskog mora omogućuje aktivnosti poput planinarenja, biciklizma, traila i slobodnog penjanja, ali i windsurfing, kayaking i druge morske sportove. 

Sve ove opatijske prednosti predstavit će zanimljiv program koji će trajati od ožujka do svibnja. Turistička zajednica svim zainteresiranima poklonit će besplatne vođene šetnje svake subote sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline. U suradnji s Klubom sportske rekreacije Gorovo, ove aktivne šetnje povezat će aktivni odmor i rekreaciju s upoznavanjem Opatije iz nove perspektive. Osigurani su i štapovi za nordijsko hodanje za 30 sudionika. Nešto aktivniji “đir” Opatijom omogućit će noćna trail utrka “Rika” prekrasnom šumskom šetnicom Carmen Sylva koja će se održati 10. travnja.
 
U ožujku će se održati i online projekt poznatog kondicijskog trenera Marija Mlinarića „Opatija – Lifestyle challenge“. Tijekom deset dana trajanja, Mlinarić će javnosti ponuditi besplatan program edukacije o zdravom i aktivnom načinu života. Sa ciljem poticanja pratitelja na zdraviji i aktivniji način života predstavit će video-priloge vježbi istezanja, zagrijavanja te rekreacije u prirodi, snimane na različitim atraktivnim lokacijama u Opatiji.

Tradicionalno, u manifestaciju će se uključiti i opatijski wellness i spa centri koji su pripremili prigodne tretmane i usluge. 

-Bogata ponuda Opatije u zdravstvenom turizmu, na temelju koje je i nastala opatijska turistička priča, u novije je vrijeme, sukladno modernim trendovima, obogaćena wellness i spa programima koji su prepoznati na domaćem i međunarodnom turističkom tržištu. I ovoga ožujka, možda više nego ikada prije, svima nam je potrebna relaksacija od zahtjevne svakodnevice. Nimalo ne sumnjam da će brojni posjetitelji Opatiju odabrati kao svoju destinaciju za ugodni proljetni odmor te ih pozivam u naš grad, naglasio je opatijski gradonačelnik, predsjednik TZ grada Opatija Ivo Dujmić.

Više informacija potražite na www.visitOpatija.com 

 
Turistički promet u veljači
Ovogodišnji projekt “Oaza zdravlja i wellnessa” predstavlja nastavak kontinuirane kampanje  TZ grada Opatija koja je započela još prošle godine i dosegnula vrhunac hvaljenim adventskim uređenjem grada. Tijekom veljače, Turistička zajednica opatijski je javni prostor posvetila zaljubljenima, uz brojna srca i inspirativne poruke koje su Opatiju pretvorile u valentinovsku bajku. Trud posvećen uređenju Opatije, ali i Dora koja je sredinom veljače održana u Opatiji, doprinijeli su dobrim turističkim rezultatima ostvarenima u prošlom mjesecu. Sa 7.000 dolazaka i 14.000 noćenja Opatija je bila najposjećenija destinacija na Kvarneru. U gradu je ostvarena četvrtina ukupnog turističkog prometa Kvarnera Od početka godine do kraja veljače, na području Opatije ostvareno je ukupno 11.777 dolazaka i 26.625 turističkih noćenja.