Opatija se predstavlja u Kini

Turistička delegacija Opatije danas je održala prezentaciju turističke ponude Opatijske rivijere u Šangaju

Turistička delegacija Opatije danas je održala prezentaciju turističke ponude Opatijske rivijere u Šangaju

Na poziv Gradske vlade i Uprave za turizam grada Šangaja turistička delegacija Opatije predvođena direktoricom Turističke zajednice grada Opatija, Suzi Petričić predstavila je danas turističku ponudu Opatijske rivijere mnogobrojnim predstavnicima gradskih uprava, turističkih agencija i medija u prostoru Konferencijske zgrade Uprave za turizam grada Šangaja. 

Dio je to programa u sklopu osmodnevnog boravka predstavnika Turističke zajednice Opatije, predstavnica Fakulteta za turistički i hotelski menadžment i opatijskih hotelskih kuća Villa Kapetanović d.o.o. i OHM Management Group d.o.o. koji su stigli u Kinu na poziv kineskih gradskih vlada i uprava za turizma u Šangaju i Shenzhenu s ciljem predstavljanja Opatije i hrvatskog tržišta te proširenja suradnje i putem gospodarskog sektora. 

Prezentaciju Opatijske rivijere uz predstavljanje 6-minutnog promotivnog filma na kineskom jeziku, koji je pripremljen posebno za ovu priliku, održala je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija, a nazočnima se obratila i direktorica novootvorenog ureda HTZ-a u Kini, Franka Gulin.

U pozdravnom govoru zamjenik direktora Uprave za turizam grada Šangaja, Zhang Fuqija istaknuo je da je posjet delegacije iz Opatije potvrda produbljivanja suradnje što je potvrđeno i današnjim potpisom dodatka memoranduma o suradnji iz 2016. godine.

Nakon prezentacije uslijedila je i poslovna radionica s kineskim partnerima koji su na ovu prezentaciju stigli i iz drugih kineskih gradova. Dr.sc. Dora Smolčić Jurdana, dekanica Fakulteta za turistički i hotelski menadžment, predstavila je programe Fakulteta predstavnicima East china normal university, tourism and mice managment iz Šangaja.

Već dugi niz godina Opatija je prisutna u Kini zahvaljujući neumornom radu predsjednice Hrvatsko kineskog kulturnog centra, gospođe Liu Pilato Liying, koja iz godine u godinu omogućuje da Opatija upozna Kinu, ali i da Kina upozna Opatiju. 
 
Suzi Petričić je iskoristila ovu priliku da pozove kineske partnere da posjete Opatiju i Hrvatsku koja će 2019. godine  biti domaćin samita Kina+16 u okviru inicijative „Jedan pojas, jedan put“, a prezentacija Opatije u Šangaju i Shenzhenu, koja slijedi 6. studenog, je jedan od koraka prema razvoju sveobuhvatne suradnje između Hrvatske i Kine. Podsjetimo, u posljednje tri godine broj kineskih gostiju u Opatiji porastao je 30%.