Opatiji dodijeljena nagrada Brand Leader Award 2017

Opatiji dodijeljena nagrada Brand Leader Award 2017

Opatiji je jučer u beogradskom Sava centru na konferenciji „Turističko tržište Jugoistočne Evrope - SEET 2017“, koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije, dodijeljena nagrada BRAND LEADER AWARD 2017 za „najbolju destinaciju jugoistočne Europe u području kongresnog turizma, kao lideru u postavljanju novih standarda u konkurentnosti kroz organizacijsku i operativnu izvrsnost, kontinuirane inovacije i investicije, multidisciplinarnost sadržaja i usluge najviše kvalitete“. Nagradu su preuzele gđa Vera Aničić, zamjenica gradonačelnika Grada Opatija i Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija.

U radnom dijelu konferencije SEET 2017 gospođa Aničić je predstavila turističku ponudu grada Opatija u okviru panel rasprave pod nazivom „Magično iskustvo tokom svih godišnjih doba“, a koju je pratilo više od 400 sudionika: turističkih djelatnika, medija i predstavnika državnih i lokanih uprava, javnih i financijskoj institucija iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Kine, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Mađarske te Bosne i Hercegovine. 

Tom prilikom je gospođa Aničić istaknula: 

- Uz zdravstveni i wellness turizam, vrhunsku gastronomiju, poslovni turizam te brojna kulturna događanja kroz cijelu godinu Opatija potvrđuje svoj status cjelogodišnje destinacije. U pogledu upravljanja razvojem turizma, fokusiramo se posebno na razvoj kongresnih vidova. Godišnje se u Opatiji održi oko 400 kongresa, a većina kongresa su stručno-znanstveni skupovi iz područja medicine i farmacije te u kongresnoj sezoni (travanj-lipanj i rujan-studeni) udjel kongresnih gostiju u ukupnom broju gostiju čini 20-25%. 

U sklopu konferencije predstavnice Opatije održale su i niz sastanaka na kojoj je naglasak dan na mogućnostima uspostave letova iz Beograda te suradnji s kineskim partnerima, a susrele su se i s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Republike Hrvatske u Republici Srbiji gospodinom Gordanom Bakotom i opunomoćenim ministrom u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Srbiji dr.sc. Stjepanom Glasom.

- Naišli smo na veliki interes srpskih partnera, koji su zainteresirani za naše programe tijekom cijele godine. Ove godine gosti iz Srbije pozicionirali među prvih 10 tržišta s porastom broja noćenja od 10%, a vjerujemo da će se pozitivne stope rasta nastaviti i u budućnosti. Naš boravak u Beogradu iskoristili smo i za predstavljanje programa događanja, posebice u prosincu kada se u Opatiji održava Festival čokolade i najljepši Advent uz more, stoji u izjavi Suzi Petričić.