Opatijom od sutra vlada – čokolada: Počinje 15. Festival čokolade

Choco Street Festival na Slatini predstavit će proizvođače unikatnih slastica, a sve će pratiti zanimljivi zabavni, glazbeni i sportsko-rekreativni programi

Opatijom od sutra vlada – čokolada: Počinje 15. Festival čokolade

U znaku svima omiljene slatke namirnice tijekom naredna tri dana bit će meniji opatijskih ugostitelja i hotelijera, brojne adventske lokacije u gradu, kao i ponuda spa & wellness centara. Choco Street Festival na Slatini predstavit će proizvođače unikatnih slastica, a sve će pratiti zanimljivi zabavni, glazbeni i sportsko-rekreativni programi. 

Opatija – Slatka zadovoljstva od sutra donosi Festival čokolade u Opatiji, tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije koja će mirise i okuse najpopularnije slastice na svijetu umiješati u opatijsku gastronomsku ponudu, spa & wellness užitke, pa čak i glazbene doživljaje. Jubilarni, 15. Festival čokolade trajat će od petka, 3. prosinca do nedjelje 5. prosinca i donijeti brojne novitete u raskošnoj adventskoj atmosferi koja je ispunila čitav grad.

Najfinije delicije iz svoje ekskluzivne ponude desetak proizvođača iz Hrvatske, Italije i Slovenije predstavit će na novoj lokaciji na Slatini, zahvaljujući čemu će šetnica od hotela Mozart do hotela Savoy ponijeti naziv Choco Street Festival. U prigodnim kućicama svaki proizvođač ponudit će, za degustaciju i prodaju, ono najbolje iz svoje ponude, a radi se o proizvodima koji se inače mogu naći samo u njihovim specijaliziranim trgovinama.

Najslađih užitaka neće nedostajati niti u nastavku šetnice, jer na potezu od hotela Savoy do Ville Madonna održava se Xmas street Lungomare, koji će u prvom prosinačkom vikendu svoju ponudu obogatiti aromom čokolade, ali i humanitarnim notama. Posjetitelji će moći nagraditi svoja nepca bogatim izborom toplih čokolada i slastica te učiniti dobro djelo za djecu bez roditeljske skrbi. Kupnjom keksića bake Mraz po simboličnoj cijeni od 10 kuna donirat će sredstva za Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu te tako pomoći vratiti osmijeh na lica mališana.

Na središnjoj adventskoj lokaciji u Opatiji, prekrasno uređenom parku oko Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, Festival čokolade bit će prilika za sasvim nova iskustva. Posjetitelji Čokoladnog Adventa kod Šporera moći će kušati toplu čokoladu i čokoladne likere iz različitih zemalja, a posebna će poslastica biti asortiman pralina restorana Ganeum iz Lovrana, djela renomiranog chefa Roberta Benzije spravljena s luksuznom francuskom čokoladom Valhorna, sljubljena sa čašama slatkih vina.

Milenij choco svijet „sljubit“ će, pak, vrhunske slastice sa – čarolijom. Opatijskom tvornicom čokolade zavladat će mađioničar Billy Wonka, kojeg će utjeloviti slavni hrvatski iluzionist Andrej Škedel i povezati magiju slatkih iznenađenja s pravom magijom koja će osvojiti i velike i male.

Posebnu ponudu za vrijeme Festivala čokolade pripremili su i svi opatijski ugostitelji i hotelijeri, pa će tako u znaku slastica biti Choco Imperial Xmass, kao i kavana Strauss kroz program Choco Strauss koja uključuje Choco Brunch u tri slijeda te masaže Delicious Chocolate, dok će hotel Bristol ponuditi čokoladno putovanje s okusom Mediterana.

Prvi puta će se čokolada otisnuti i na morsku „pučinu“, uz Choco Advent na brodu Jadera koji će povezati panoramsku vožnju od Voloskog do Opatije s uživanjem u tradicionalnim blagdanskim delicijama. 

Gastronomske užitke pratit će i brojni atraktivni programi. Na pet lokacija, s „epicentrom“ kod Šporera, nastupit će popularni domaći glazbenici i sastavi kao što su Antonio Krištofić, Martina Majerle, Dino Antonić i drugi. Najmlađi će uživati u animaciji i zabavi za djecu, a predah od hedonističkih trenutaka pružit će sportska i rekreativna događanja poput aktivne choco šetnje kroz povijest Opatije i Christmas Active – vježbanje s proslavljenim trenerom
Marijem Mlinarićem.

- Već 15 godina poznato je kako u Opatiji prvi vikend prosinca protiče u znaku čokolade, namirnice koja odlično paše u ovo zimsko doba i uz odličnu adventsku atmosferu u gradu. Najslađi je ovo vikend u godini koji garantira odličan provod i zabavu u bajkovito uređenoj Opatiji,   rekla je direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić, istaknuvši kako su svi programi organizirani u skladu s epidemiološkim mjerama.