Opatijski Advent dobio svjetsku potvrdu kvalitete

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača svjetlosnih dekoracija Blachere Illumination uvrstio je fotografiju Opatije u blagdanskom ruhu u svoj katalog Light Magazine za 2021. godinu.

Opatijski Advent dobio svjetsku potvrdu kvalitete

Čarolija opatijskog Adventa tijekom čitave će godine nastaviti oduševljavati svojom magičnom privlačnošću. Naime, francuski Blachere Illumination uvrstio je fotografiju Opatije u blagdanskom ruhu u svoj katalog Light Magazine za 2021. godinu. Radi se o jednom od najpoznatijih globalnih proizvođača svjetlosnih dekoracija, koji je ovime Opatiju svrstao uz bok najvećim svjetskim gradovima poput New Yorka, Amsterdama, Pariza, Londona, Budimpešte i drugih, čije su fotografije također predstavljene u ovogodišnjem izdanju. 

Novi je to dokaz uspješnosti Najljepšeg Adventa uz more, ovog puta na svjetskoj razini. Nakon što je opatijska blagdanska priča virtualno proputovala Hrvatsku i svijet, sada će ostati upisana kao primjer kvalitetnog i atraktivnog uređenja grada i inspiracija za slične projekte diljem svijeta. Opatija je tako dobila vrijednu potvrdu velikog truda uloženog u uređenje grada proteklih blagdana.

- Veseli nas ovaj uspjeh i promocija koju je opatijski „Najljepši Advent uz more“ dobio na svjetskoj razini. Ove godine dobili smo brojne pohvale posjetitelja Opatije koji su bili očarani njenom blagdanskom atmosferom, a sada je stigla i potvrda uspjeha od strane struke, onih koji su zaslužni za bajkovit izgled najvećih svjetskih adventskih destinacija. Među njih je sada uvrštena i Opatija, a velik je uspjeh biti kao destinacija dijelom kataloga koji će obići cijeli svijet, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Blachere Illumination je francuska tvrtka s tradicijom proizvodnje božićnih i novogodišnjih te ostalih prigodnih svjetlosnih dekoracija dužom od 45 godina. Danas je to međunarodna obitelj tvrtki kojoj je glavni cilj donositi svjetlost diljem svijeta, a iznimnu pažnju  u proizvodnji posvećuju očuvanju okoliša i smanjenju ugljičnog otiska. U proizvodnji svjetlosnih dekoracija koriste 80% manje aluminija, a bave se i recikliranjem svih dijelova ukrasa. Diljem svijeta imaju 30 podružnica, a prisutni su i u Hrvatskoj gdje postoji podružnica zadužena za 8 država u regiji (Hrvatska, Slovenija, Srbija, BiH, Albanija, Kosovo, Makedonija i Crna Gora).