Opatijski vremeplov i ove godine vodi na putovanje kroz tajne povijesti Opatije

Opatijski vremeplov i ove godine vodi na putovanje kroz tajne povijesti Opatije

Dobro prihvaćeni program Opatijski vremeplov ove će godine uključivati kostimirane šetnje kroz povijest Opatije koje će se održavati srijedom navečer, izložbe oldtimera utorkom ali i svakodnevne koncerte u Glazbenom paviljonu Parka Angiolina. Svi programi su besplatni.

Tajne povijesti najstarije turističke destinacije i ove će godine svim posjetiteljima otkriti Opatijski vremplov. Programi ovog događanja koje je prošle godine naišlo na velik interes gostiju počinju u ponedjeljak, 13. srpnja i potrajat će do 31. kolovoza.  

Na istraživanje bogate prošlosti omiljene europske destinacije „okrunjenih glava“ goste će povesti šest povijesnih ličnosti. Oni su utemeljiteljica modernog plesa Isadora Duncan, inicijator opatijskog razvoja Friedrich Julius Schüler, zatim Stephanie Glax, umjetnica i kći Juliusa Glaxa, jednog od najzaslužnijih za opatijsku titulu kraljevskog lječilišta, Barkajol koji je ribarenje zamijenio unosnijim poslom turističkih vožnji brodicom, Pučanka koja traži svog muža, kažnjenog jer se kupao gol pred gospodom te jedan od prvih opatijskih stanovnika, Benediktinac iz samostana sv. Jakova.

Kostimirane šetnje kroz povijest Opatije u suradnji s Udrugom vodiča Liburnije održavat će se na engleskom jeziku, svake srijede s početkom u 20 sati, s polaskom sa obalnog šetališta Lungomare, kod kipa Miroslava Krleže.
Opatijski vremeplov ispunit će grad i lijepom glazbom pružajući svakodnevne nastupe žive muzike u Glazbenom paviljonu Parka Angiolina. Svakog dana od 20 do 21.30 sati slušatelji će moći uživati u klasičnoj glazbi, klapskoj pjesmi ili najljepšim baladama popularne glazbe. Na pozornici će se izmjenjivati Alberto Surina, klapa Baladur, Esperanza Frank, klapa Mirakul, Damir Pandur, klapa Opatija, Imran Duraj, Anna Lukanec, Karlo Musinov i Sara Astafović, tako da će publika svake večeri imati priliku poslušati različitu vrstu muzike. 

Treći dio programa Turistička zajednica Opatija relizirala je u suradnji s Liburnia Classic Clubom, čiji će članovi predstaviti svoje luksuzne oldtimer automobile na izložbi svakog utorka od 20 sati ispred hotela Milenij. 
- Opatijski vremeplov prošle je godine potaknuo odlične reakcije naših posjetitelja i pokazao se kao sjajan dodatak turističkoj ponudi Opatije, a zahvaljujući tome što je osmišljen prvenstveno za manje grupe posjetitelja, u prilici smo provesti ga i ove godine. Nažalost, epidemiološke mjere ne dozvoljavaju nam održavanje velikih manifestacija, no i dalje nam je želja pružiti jedinstven doživljaj našim gostima. Zbog toga smo pripremili posebne programe, namijenjene manjim grupama, bez masovnih okupljanja, ali koji mogu na pravi način prenijeti ne samo informacije o našem gradu, već i pobuditi emocije kod gostiju te osigurati im nezaboravan odmor pun lijepih uspomena, kazala je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić, istaknuvši da su svi programi besplatni.