Ove subote 2. izdanje manifestacije „Šparoge i vino“ u Iki

Ove subote 2. izdanje manifestacije „Šparoge i vino“ u Iki

U subotu, 21. travnja 2018. održat će se drugo izdanje manifestacije „Šparoge i vino“ u Iki. Cilj manifestacije je sljubiti kraljicu proljeća - šparogu, autohtonu namirnicu ovog kraja s mesom, ribom, tjesteninom i vrhunskim hrvatskim vinima Prelac iz Momjana. 

Savršen smještaj Opatije odražava se i na opatijskim stolovima. Kreativne gastronomske kombinacije počivaju na spoju primorske i kontinentalne kuhinje, nezamislive bez besprijekorno svježih lokalnih organskih namirnica, od kojih se u proljeće posebno ističe divlja šparoga koja se može pronaći na obroncima Učke. Šparoga je glavna zvijezda proljetnih jelovnika restorana i konoba Opatijske rivijere, a brojnim festivalima u čast ove vrhunske namirnice pridružila se i manifestacija Šparoge i vino u Iki.

Zahvaljujući Udruzi Ikarski barkajoli Opatija je dobila još jedno atraktivno gastro događanje, a brojni posjetitelji imat će priliku uživati u specijalitetima od šparoga i vrhunskim hrvatskim vinima Prelac. Ova manifestacija ujedno je i uvertira i najava Gourmet priče Opatijske rivijere koja će se održati u Opatiji od 08. svibnja do 18. lipnja 2018. godine.

Posjetitelji će moći uživati u gastro specijalitetima vrhunskih šefova kuhinje Roberta Benzije (Villa Ariston) i Kristiana Kozmića (Villa Schubert – restaurant Bellevue). Osim gastro delicija na bazi šparoge svi posjetitelji imat će priliku uživati u vrhunskim hrvatskim vinima te bogatom glazbenom programu. 

Kako se na sličnim manifestacijama šparoge gotovo uvijek pripremaju s jajima, organizatori i vrhunski šefovi kuhinja su se odlučili za drugačiji pristup kako bi svim posjetiteljima pokazali da se šparoge odlično sljubljuju i s ostalim namirnicama poput mesa, ribe i tjestenine. Tako će se u subotu uz vrhunska hrvatska vina moći probati malo drugačiji specijaliteti od šparoga koje će pripremiti majstori kuhinje Robert Benzija iz Ville Ariston i Kristian Kozmić iz Ville Schubert – restaurant Bellevue.

Program:

Subota, 21. travnja 2018.
13:00 h početak programa
Specijaliteti od šparuga vrhunskih majstora kuhinje Roberta Benzije i Kristiana Kozmića
Hrvatska vina Prelac

Glazbeni nastupi:
13:00 h DJ Mriža
16:00 h The Mystic Rose