Potpisan Ugovor o suradnji Opatije i Hrvatskog košarkaškog saveza

Potpisan Ugovor o suradnji Opatije i Hrvatskog košarkaškog saveza

Gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić i direktor tvrtke Opatija 21 d.o.o. Igor Štok te predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković i glavni tajnik HKS-a Josip Vranković potpisali su danas u Sportskoj dvorani Marino Cvetković Ugovor o suradnji Grada Opatije i tvrtke Opatija 21 d.o.o. s Hrvatskim košarkaškim savezom, a potpisivanju je prisustvovao i predstavnik Turističke zajednice Grada Opatije Goran Pavlović. 

Nakon što je Opatija prošle godine, uz posredovanje i na preporuku Društva za športsku rekreaciju “Marinovi prijatelji“ te njihova predsjednika Roberta Jrukovića, ugostila Hrvatsku košarkašku reprezentaciju i bila domaćin utakmicama protiv Slovenije i Ukrajine, Hrvatski košarkaški savez izrazio je zadovoljstvo pruženim uvjetima i gostoprimstvom te odlučio proširiti suradnju s Gradom Opatija. Ugovor o suradnji odnosi se na period od četiri godine tijekom koje će Opatija ugostiti mušku i žensku seniorsku reprezentaciju, reprezentacije mlađih uzrasta, kao i mini basket te košarkaške kampove. 

- Današnje potpisivanje Ugovora o suradnji s HKS-om je dokaz da je Opatija ostvarila svoj cilj kada je krenula u izgradnju multifunkcionalne dvorane Marino Cvetković. Bilo je otpora, ali mi smo znali što želimo i bili smo uporni. U novoj dvorani smo već ugostili mnoge sportove, međunarodne turnire i kampove, a prošle godine i košarkašku reprezentaciju. Veseli nas što smo zadovoljili njihove uvjete te su izrazili želju za višegodišnjom suradnjom. Opatija je nekada bila carsko lječilište, a danas ima infrastrukturu, šetnice, aerosol u zraku - sve što je dobro za zdravlje tijela i duha te je idealna za boravak sportaša, kazao je gradonačelnik Dujmić te naglasio kako se nada da je ovo tek početak jedne dugoročne suradnje. 

Zadovoljstvo je istaknuo i direktor Opatije 21 Igor Štok te kazao da ga veseli što je Opatija postala dio hrvatske košarkaške priče i potrudit će se učiniti sve što treba da opravdaju povjerenje HKS-a. 

Predstavnike HKS-a pozdravio je i Goran Pavlović iz Turističke zajednice grada Opatije, koji je istaknuo kako je Opatija perjanica hrvatskog turizma i poznato turističko odredište u kojoj se isprepliću turistički i sportski sadržaji te ga veseli što i sportski sadržaji privlače goste i nada se da će potpisivanje ovog Ugovora potaknuti i druge reprezentacije da dođu u Opatiju. 

Predsjednik HKS-a Stojko Vranković zahvalio je gradonačelniku i Gradu Opatiji na gostoprimstvu i odličnim uvjetima koje imaju u Opatiji već drugu godinu zaredom. 

- Igrači su vrlo zadovoljni svime što grad pruža i nadam se da će naša suradnja biti dugoročna. Sutra igramo otvorenu prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije BiH te pozivam sve navijače i ljubitelje košarke da nam dođu dati podršku i uživaju u igri naših najboljih košarkaša u opatijskoj sportskoj dvorani.

Glavni tajnik HKS-a Josip Vranković istaknuo je da je sretan što reprezentacija i ove godine boravi u Opatiji te objasnio kako će u sljedeće četiri godine dovesti u naš grad razne selekcije, kako muške, tako i ženske, i to svih uzrasta.

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović kazao je kako su vrlo zadovoljni pripremama u Opatiji te da su stigla i tri NBA igrača i sada su kompletni. Istaknuo je da su svi pozvani igrači opravdali pozive te da se vrijedno pripremaju za sutrašnju prijateljsku utakmicu i za dvije kvalifikacijske utakmice koje će njegovi odabranici odigrati 28. lipnja u Trstu protiv Italije i 1. srpnja protiv Rumunjske u Cluju.

A navijače su pozvali da ih dođu sutra bodriti te im obećali dobru utakmicu i da će dati sve od sebe i Dario Šarić, Bojan Bogdanović te mladi Ivica Zubac.

Predsjednik HKS-a Stojko Vranković na kraju je zaželio pobjedu na današnjoj utakmici našim nogometašima te kazao kako će ih članovi košarkaške reprezentacije i stožera bodriti uz TV prijenos.