Programom Blame it on the Boogie sinoć zaključena ovogodišnja RetrOpatija

Programom Blame it on the Boogie sinoć zaključena ovogodišnja RetrOpatija

Četiri dana ludog provoda donijela su nostalgično putovanje zlatnim vremenima glazbe i mode i privukla desetke tisuća posjetitelja u grad, osobito u subotu kada je glavna ulica bila zatvorena za promet i otvorena – za zabavu.

Opatija – RetrOpatija, omiljena opatijska manifestacija posvećena zlatnim vremenima glazbe i mode zaključena je sinoć nakon četiri dana ludog provoda. Nakon otvorenja uz hitove grupe ABBA u mjuziklu „Mamma Mia!“ u četvrtak, eksplozivne rock'n'roll večeri uz grupu Kojoti i druge izvođače u petak, subotnje disco-groznice uz brojne programe na glavnoj opatijskoj ulici zatvorenoj za promet koji su kulminirali velikim partyjem na Ljetnoj pozornici, nedjeljni je program pod nazivom „Blame it on the Boogie“ donio kombinaciju različitih glazbenih stilova iz svih razdoblja prošlog stoljeća.

Četiri dana ispunjena događanjima donijela su brojna uzbuđenja, nastupe nekoliko stotina glazbenika, plesača, statista i drugih zabavljača na dvadesetak lokacija u gradu, uz vrhunac u subotu kada je zatvorenom opatijskom glavnom cestom prošetalo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja. Kao „kontrapunkt“ petku posvećenom uglavnom „žestokom“ rock zvuku koji su uz Kojote „servirali“ The Whiteheads, The Janitors, PachaMama Street Connection, Vruća kava i Blu:Kanu, centralna subotnja večer predstavila je disco glazbu u svoj njenoj raskoši, ne zanemarujući ipak niti ostale „glamurozne“ glazbene izdanke. Tako su na mulu pop velikani iz Švedske - nezaboravna ABBA – dobili uvjerljive nasljednike u tribute bandu ABBAzia, na Slatini je duh, nastup, riječi i note Freddieja Mercuryja i njegovog sastava vjerno prenio Queen Real Tribute, dok su pred Šporerom „nabrijani“ Grooversi osigurali vrhunsku zabavu uz „funky“ melodije, a na istom su im se mjestu pridružili Vruća kava, Ženska klapa Volosko i plesne skupine. Sviralo se te večeri i na drugim lokacijama, od vološćanskog mula gdje su počast glazbi 20. stoljeća odala Tri kralja, preko tržnice gdje je nastupio Duško Jeličić Dule i Bonaca te FA Zora pa do ulaza u park pokraj hotela Paris gdje je zasvirao Xfinity Band. Vrhunac subotnjeg programa bio je ludi tulum na Ljetnoj pozornici, gdje su DJ Luca Montecchi i MC Šajeta do jutra na podiju pod velikom disco-kuglom zadržali tisuće posjetitelja u plesnom zanosu, tulumareći kao u zlatnim vremenima glazbe uz najveće hitove prošlog stoljeća. 

U velikom finalu nedjeljne večeri, ali i čitave ovogodišnje manifestacije RetrOpatija, SuperCover Band je svoj nastup u opatijskoj luci – praćen plesačicama Dance studija Trinity & CO – započeo pjesmom „Celebration“ u čast pobjede hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, koja se napeto pratila i na velikom LED ekranu na „mulu“. Ranije tijekom dana odlični su glazbenici održali razigrane nastupe na nekoliko gradskih lokacija – akustični Blu:Kanu pred hotelom Paris i Vruća kava ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer zagrijali su publiku za jazz improvizacije koje im je na istom mjestu priredio Vedran Ružić Quartet, a cijelu je priču zaokružio koncert grupe Dellboys inspiriran najvećim hitovima ere rock'n'rolla i rockabillyja. 

Tako je velikom proslavom na mulu zaključena ovogodišnja RetrOpatija koja je tijekom četiri dana ludog provoda donijela nostalgično putovanje zlatnim vremenima glazbe i mode i privukla desetke tisuća posjetitelja u grad. 

Vidimo se na RetrOpatiji 2019!