Provedite Uskrs u Opatiji: Omiljena destinacija blagdane dočekuje u posebnoj atmosferi

Opatija će ovog Uskrsa ponuditi oazu mira i opuštanja u sigurnoj luci koja već gotovo dva stoljeća privlači posjetitelje u potrazi za oporavkom tijela i duha. Turistička zajednica grada Opatija prigodno je uredila grad koji će posjetitelje dočekati u blagdanskoj atmosferi, uz originalno kreirane prirodne dekoracije zečića, pisanica i drugih simbola Uskrsa.

Uživanje u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima, druženje s voljenim osobama u šetnjama uz more ili u prirodi, opuštanje u vrhunskim spa & wellness centrima... Tek je to dio čarobnog odmora za Uskrs u Opatiji, koja će uskrsne blagdane dočekati u posebnoj atmosferi.

Buđenje proljeća, koje donosi duge i tople dane, ali i tradicionalne poruke Uskrsa kao blagdana mira i blagosti, naglašeni su lijepim, prirodnim i originalnim dekoracijama postavljenima diljem Opatije u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija. Šetnje parkovima, ulicama i šetnicama grada postaju posebno iskustvo u „društvu“ brojnih zečića, uskršnjih pisanica i maslinovih grančica. Park sv. Jakova krase originalne uskrsne pisanice, kao i trg na Voloskom, a blagdanski ugođaj naglašavaju i uskršnje čestitke ispisane na više jezika i postavljene u parkovima i uz šetalište Lungomare. U Parku Angiolina opatijske dame dobile su novo ruho, haljine od maslinovih grančica. Centralna atrakcija bit će dosad najveća uskrsna pisanica izrađena od maslinovih grančica i prirodnih materijala, postavljena ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Djevojka s galebom dobila je novu „scenografiju“ pa će tako poznati simbol Opatije i motiv brojnih razglednica uz kulisu ukrašenu maslinovim grančicama i cvijećem ostati omiljeno mjesto za fotografiranje.

- Nakon uređenja Opatije u adventskom ruhu, a zatim i u ljubavnim notama, novi izazov za nas bio je ukrasiti grad za Uskrs.  Željeli smo ponovno našim posjetiteljima i sugrađanima biti  atraktivni, originalni, ovaj put i drugačiji. Odlučili smo se na prirodne  materijale među kojima  dominiraju grane maslina opatijskog zaleđa, a naše ideje na fenomenalan su način opatijske umjetnice i aranžerske sprovele u djelo uz pomoć djelatnica TZ grada Opatija i djelatnika Parkova Opatija. Zahvaljujući tom trudu i idejama, uspjeli smo pripremiti poseban ugođaj za sve naše posjetitelje, ali isto tako želimo poslati i poruku mira  svim našim gostima koji tradicionalno  Uskrs provode u Opatiju, a ove godine, nažalost, nisu u mogućnosti doći,  kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić, dodavši kako će tijekom uskrsnih blagdana biti otvoreno 20 hotela, koji posluju u skladu s epidemiološkim mjerama, i gotovo svi nose službenu oznaku Safe Stay in Croatia koja potvrđuje da je Opatija sigurna destinacija u kojoj je zdravlje gostiju i djelatnika na prvom mjestu. 

Iako su epidemiološke mjere onemogućile veća događanja, prekrasno uređena Opatija i ovog će Uskrsa pružiti jedinstvene doživljaje svim posjetiteljima. Stoga je i to uređenje ujedno i poziv: provedite opuštene dane u prekrasnoj prirodi, šetnjama uz more ili uživajući u prigodnoj hotelskoj i vanpansionskoj ponudi opatijskih hotelijera i ugostitelja. Svi posjetitelji moći će se uključiti i u aktivnu šetnju uz opatijsko obalno i šumsko šetalište, koja će se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama održati u subotu, 3. travnja u 10 sati. Ta je aktivnost dio programa Turističke zajednice grada Opatija „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“, u sklopu kojeg se aktivne šetnje održavaju svake subote do kraja svibnja.