RetrOpatija se vraća u novom terminu

10. - 11.09.2021.

RetrOpatija se vraća u novom terminu

Povratak u “dobra stara vremena” u drugom vikendu rujna donosi zabavno i otkačeno putovanje najpopularnijim stilovima glazbe i mode 20. stoljeća, kao savršeni vrhunac sezone ljetnih događanja u Opatiji!

Najpopularnija opatijska manifestacija RetrOpatija vraća se u novom terminu i donosi sve ono najbolje od zlatnog doba glazbe i mode. U drugom vikendu rujna (10. - 11. rujna), kao veliko finale ljetnih događanja, Turistička zajednica grada Opatije pokrenut će “vremeplov” za “dobra, stara vremena”.

RetrOpatija je najveće događanje u Opatiji i jedna od najpopularnijih ljetnih manifestacija u Hrvatskoj. Tijekom trajanja ovog festivala, čitav grad postaje scenografija za vrhunsku zabavu, jer izlozi trgovina i lokali svoje uređenje i ponudu prilagođavaju stilu i modi prošlih vremena. Opatijom tada vladaju vrhunski domaći i strani glazbenici, plesači, žongleri, pin-up djevojke, ali i frizeri i stilisti spremni posjetitelje “urediti” u stilu njihovog omiljenog razdoblja prošlog stoljeća…

Vraćamo se u vrijeme opuštene zabave, odlične glazbe, hrabrih plesnih poteza i otkačenih modnih kreacija, u vrijeme kada su rock i disco dominirali u noćnim klubovima, kada su gitare i druženje uz more bili neizostavni dio vrućih ljetnih večeri. Kada je glavno piće bila marelica sa šlagom, a glavno prijevozno sredstvo Tomos ili Vespa. Ali i dalje od toga: u šezdesete godine kada su šansone odjekivale terasama opatijskih hotela, pa sve do dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća, obilježenih charlestonom i swingom. Apsolutni vrhunac RetOpatije,  tulum pod najvećom disko-kuglom na Ljetnoj pozornici, neće izostati niti ove godine. Zato pripremite svoje lude modne kombinacije, ponovite otkačene plesne pokrete i osvježite pamćenju na omiljene hitove iz prošlog stoljeća, jer drugog vikenda u rujnu “furat” će se - retro.