Subota na Platku, nedjelja u Ičićima

Festival sportske rekreacije se nastavlja planinarenjem i odličnim morskim danom

Subota na Platku, nedjelja u Ičićima

Festival sportske rekreacije se nastavlja i ovog vikenda te će još jednom spojiti zeleno i plavo, upravo onako kako to festival čini već godinama s velikim uspjehom. Od Platka do Ičića – upravo će tako izgledati ovaj vikend, a u programima će, vjerujemo, uživati mnogi.

U subotu, 13. kolovoza, sa startom u 10 sati na Platku će se održati program planinarenja, te će predvođeni voditeljima PD Kamenjak, svi zainteresirani krenuti u pohod stazom Platak (info punkt) – Jasenovica – Mali Pribaniš – Veliki Pribaniš – Platak (info punkt), a planirani rok hoda ovom srednje teškom stazom je oko 3 sata. Inače, šetnica "Jasenovica" (plava staza) je obilježena plavo-bijelim crtama, a vodi poljima Mali Pribeniš i Veli Pribeniš, gdje se ljeti često mogu vidjeti konji i ovce na ispaši. Staza uključuje lagani uspon na vrh Jasenovicu (1338 m) s kojeg se vide planinarski domovi na Risnjaku i Snježniku u nacionalnom parku “Risnjak”. Povratak je uz planinarski dom "Platak". Organizator poziva sve zainteresirane da si osiguranju dovoljnu količinu vode, adekvatnu odjeću i obuću, a prijaviti se mogu na licu mjesta, prije početka pohoda. Bit će to još jedan sjajan dan za ljubitelje planinarenja i uživanja u prirodi.

U nedjelju, 14. kolovoza, festival se nastavlja sjajnim morskim programom i to ovaj put u Ičićima, pod pokroviteljsvom TZ Ičići. Od 10 – 15 sati na plaži u Ičićima na svoje će doći svi ljubitelji raznih morskih aktivnosti, a sve će započeti školom jedrenja na krstašu i to pod vođenjem stručnjaka iz OpaSailing School & Cruise. Za plovidbu u sigurnim rukama profesionalnih skipera na školskom brodu Feet 30 samo u nedjelju se nudi poseban popust na uvodnih 2 sata jedrenja, a sve što treba jest skupiti ekipu od 5 do 6 članova i prijaviti se za jednu od grupa koje će na jedrenje krenuti u terminima od 7:00 - 9:00 i 10:00 – 12:00 h. Promotivna cijena po osobi je 150,00 kn., a prijaviti se može na info@opasailing.eu ili porukom preko facebook stranice https://www.facebook.com/OpaSailing.

S početkom u 9:30 sati održat će se 2. VOP SUP kup regata "Cup Ičića", a organizatori iz SUP teama VOP podsjećaju zainteresirane da su pravila ista kao i na prethodnoj regati. Natjecatelji sa daskama dužim od 12.6m prijavljuju se u RACE ili ELITE kategorije, dok je FUN kategorija isključivo za supove dužine 12.6m i one kraće! Leash (sigurnosna vezica) je obavezna za sve natjecatelje. Startnina iznosi 100,00 kn za sve starije od 14 godina, a za djecu do 14 godina 30 ,00 kn.

Raspored natjecanja:

  • 9:30 -10:30 prijava natjecatelja
  • 10:45 sastanak natjecatelja
  • 11:00 start dječje regate
  • 11:30 start FUN, ELITE i RACE regate
  • 13:00 Podjela odličja

Sve informacije i prijave moguće su na dan programa u Ičićima ili na vopsupteam@gmail.com.

Osim jedrenja i regate supova, organizator priprema i turnir u rukometu na pijesku koji započinje u 10 sati, a koji se igra prema pravilima HRS-a s ekipama od 5 igrača i u to u mješovitim kategorijama (m+ž) do i više od 14 godina starosti. Ovaj atraktivni turnir organizira se u suradnji s ŽRK Liburnija Opatija.

Bogat program sadrži i promociju te igranje air badmintona, a u organizaciji KŠR Gorovo. S početkom u 10 sati, svi zainteresirani će se moći okušati u ovom atraktivnom i popularnom sportu. U isto će vrijeme započeti i promocija vožnje SUPa kroz koju će, pod stručnim vodstvom, svima biti omogućeno isprobavanje vožnje i prvih zaveslaja na popularnoj dasci.

Najmlađima će svakako biti zanimljiv i sportsko rekreativni program za djecu koji će započeti u 10 sati, a ponudit će gađanje mete, bacanje kolutova, streličarstvo, sportski poligon, boćanje i još zanimljivih aktivnosti za djecu predškolske i mlađe školske dobi, a sve to pod stručnim vodstvom voditelja aktivnosti.

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija će s početkom u 10 sati održati demonstraciju pružanja prve pomoći (oživljavanja i uporabe automatskog defibrilatora AVD), a svi zainteresirani će moći osobno isprobati ili naučiti ove važne vještine.

Ovim sjajnim aktivnim danom u Ičićima završit će još jedan vikend u kojem će Festival sportske rekreacije potvrditi svoj status vodeće manifestacije ovog tipa na ovim područjima. A sve s ciljem promicanja zdravog života i važnosti aktivnog života, danas itekako bitnima.

Kontakt i informacije: 091 42 00 650