SUP Experience - nova ponuda Oaze zdravlja i wellnessa

SUP Experience iskustveni je tečaj uspravnog veslanja na dasci - „supanja“, uz licenciranog SUP instruktora, koji pored uživanja u suncu i moru, pruža i odličan kardio-trening. Uspravno veslanje na dasci čuva zglobove, jača tijelo, razvija osjećaj ravnoteže, a pravilnim držanjem vježbaju se „duboki“ mišići te jača kralježnica.

SUP Experience - nova ponuda Oaze zdravlja i wellnessa

Projekt „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ tijekom srpnja i kolovoza uvodi jednu sasvim novu aktivnost koja je posljednjih godina dostigla zavidnu popularnost – „supanje“.

SUP Experience iskustveni je tečaj „supanja“ uz pratnju jedinog licenciranog SUP instruktora u Hrvatskoj – Gorana Smirčića, a nastao je u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija te VOP SUP Team-a. Tečaj uključuje osnovni teorijski dio tijekom kojeg će polaznici naučiti kako namjestiti veslo, kako veslati/zaustavljati/okretati SUP te kako stati i popeti se na SUP iz mora, a potom će stečeno znanje moći i pretočiti u praksu te se okušati u ovom zanimljivom sportu. Tijekom „supanja“, polaznici će imati priliku uživati u pogledu koji pruža Lungomare i to iz sasvim nove perspektive.

Program će se održati na kupalištu Slatina u tri termina – 22. srpnja te 12. i 26. kolovoza s početkom u 9:00 sati. SUP Experience besplatan je za sve polaznike, a tečaju se mogu priključiti sve odrasle osobe, kao i djeca od minimalno 8 godina starosti uz obaveznu pratnju roditelja. S obzirom na to da je broj mjesta ograničen, prijava je obavezna najkasnije dan ranije putem telefona 051 271 310 ili e-mail adrese tic@visitopatija.com.

- Aktivni odmor dio je opatijske turističke ponude po kojoj smo prepoznatljivi jer pružamo praktički neograničene mogućnosti za sport i rekreaciju, od morskih valova do planinskih vrhova. Supanje se svojom velikom popularnošću i atraktivnošću pokazalo kao savršen dodatak programu Opatija – oaza zdravlja i wellnessa, a SUP Experience ujedno predstavlja i prvu ljetnu aktivnost u okviru programa. Pozivamo sve da se pridruže „šetnji po moru“ i iskuse Opatiju na jedan sasvim drugačiji način, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Projekt „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija uključuje niz programa posvećenih aktivnom životu i zdravim navikama. U sklopu projekta tijekom proljeća u ponudi su bile brojne aktivnosti poput nordijskih šetnji, programa Thalasso Cardio Walk i Thalasso Fit Challenge te Carmen Sylva Night Trail Run. Program nordijskih šetnji se nastavlja u rujnu, a u prosincu nas očekuje i još jedno izdanje trail utrke Veprinac Vertical.