Svečanim paljenjem lampica na velikoj božićnoj jelki počinje Advent u Opatiji

Najljepši Advent uz more u svom prvom vikendu donosi brojna događanja za sve uzraste – gastronomske programe, animaciju i predstave za djecu, vođenu šetnju Voloskom i vatromet koji će popratiti otvorenje klizališta na Ljetnoj pozornici. Nastupat će brojna poznata imena: Klapa Iskon, slavni DJ Andrea Oliva koji će „nabrijati“ Club Gervais te „nježni rockeri“ iz grupe En Face.

Svečanim paljenjem lampica na velikoj božićnoj jelki počinje Advent u Opatiji

Opatija – Svečanim paljenjem lampica na velikoj božićnoj jelki pred gradskom tržnicom u petak, 30. studenog počinje Advent u Opatiji, čiji će bogat program tijekom sljedećih mjesec i pol dana predstaviti gotovo dvije stotine događanja na četiri glavna „punkta“ – mrkatu, Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i okolnom parku, Ljetnoj pozornici i Slatini, ali i u centru Gervais te brojnim hotelima, restoranima i ugostiteljskim objektima.

Atraktivno paljenje lampica koje počinje u 17 sati pratit će nastupi dječjih zborova i plesnih skupina te animatora, nakon čega će koncert održati i Klapa Iskon, koja spada među najbolje i najpopularnije domaće klapske skupine.

Već i prije otvorenja na „mrkatu“, krenut će program kod „Šporera“ gdje će od 16 do 19 sati trajati animacija za djecu pod nazivom „Ususret Adventu s Klarom i princem Orašarom“, a u večernjim satima zabava će se preseliti ispred paviljona uz nastup grupe Xfinity i bogatu gastronomsku ponudu iz prigodno uređenih adventskih kućica.

Dan kasnije, u subotu 1. prosinca, centar Adventa bit će Ljetna pozornica koja će velikim vatrometom i nastupom Trija Asi u 20 sati inaugurirati Ledenu čaroliju – klizalište i prateći adventski sajam i program.

No, brojne će se aktivnosti odvijati u svim dijelovima Opatije u subotu, od ranih jutarnjih sati. Tako će u 10 sati na gradskoj tržnici „zamirisati“ live cooking show „Mirisi našeg kraja“, a u isto vrijeme u „Šporeru“ će krenuti animacija za djecu „Klara i princ Orašar vode vas u daleku Arabiju“ koja će potrajati sve do 19 sati. Uz brojne mališane, Klara i princ Orašar pogledat će i predstavu za djecu „Bajka o Božićnoj vili“ koja počinje u 11 sati te predstavu za djecu „Santa Claus is coming to town“ u 17 sati.

Udruga turističkih vodiča Liburnia, u subotu u 11 sati s polazištem ispred zgrade Grada Opatije povest će sve zainteresirane u Adventsku štenju Voloskom, dok će subotnje poslijepodne i večer ispuniti glazbeni nastupi. Već u 16 sati ispred Šporera zasvirat će Arials Duo, a od 18 sati u hotelu Continental nastupit će Memento Trio.

U 19 sati na Slatini će biti održan program paljenja prve Adventske svijeće u kojem će nastupiti Klapski zbor Opatija te Andrina Frleta uz Klavirsku pratnju, a u isto vrijeme ispred „Šporera“ svoj nastup započet će Febra, a na „mrkatu“ Coffee Shop Acoustic.

Nakon otvorenja Ledene čarolije na Ljetnoj pozornici, blagdanski tulum preselit će se u Club Gervais gdje od 22 sata počinje party „Liminal Clubbing“ na kojem će gostovati i iznimno popularni švicarski DJ Andrea Oliva.

Nedjeljni program počet će u 10 sati uz live cooking show „Kupus i kobasice“ na tržnici te animaciju za djecu „Putovanje u Kinu u društvu Klare i princa Orašara“ u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, koji će biti centar poslijepodnevnih događanja u nedjelju. Od 16 sati za glazbu će se brinuti DJ Dog, u 17 sati kreće predstava za djecu „Strka, zbrka u zemlji Djeda Mraza“, a nastupom u 19 sati program prvog vikenda Naljepšeg Adventa uz more zaključit će jedan od najpopularnijih riječkih bendova – En Face.

Parkiranje tijekom vikenda – dakle, subotom i nedjeljom – besplatno je na svim javnim parkiralištima, osim u garažama Slatina, Sportska dvorana Marino Cvetković, na parkiralištima Gorovo i Vrh Ike te na prostoru nulte A i nulte B zone u Opatiji.