Tisuće maškara pokazat će svoju kreativnost na Dječjem karnevalskom korzu

Tisuće maškara pokazat će svoju kreativnost na Dječjem karnevalskom korzu

Rutom od gradske tržnice do Slatine, gdje će ih koncertom zabaviti mlada pjevačka zvijezda Mia Dimšić, ove će nedjelje proći više od dvije tisuće maskiranih mališana iz tridesetak grupa. Tijekom trajanja manifestacije vrijedit će i posebna regulacija prometa. Večer prije Dječjeg maškaranog korza, u subotu, pravu pusnu atmosferu na „maškaranen tance“ stvorit će Dule i Bonaca s gostima.  

Opatija – Više od dvije tisuće malih maškara osvojit će ove nedjelje Opatiju i predstaviti svoje kreativne maske brojnim gledateljima okupljenima uz glavnu opatijsku ulicu, odnosno rutu kojom prolazi 22. Dječji karnevalski korzo, tradicionalna opatijska dječja maškarana povorka. Tridesetak grupa iz Opatije, Liburnije, Rijeke i okolice, Istre i drugih dijelova Hrvatske pokazat će kako stupaju patuljci, kako čaraju coprnice i coprnjaki, kako se igra šah, briškula i trešeta te kako izgledaju brojne druge kreacije iz dječje mašte. 

Dječji karnevalski korzo u nedjelju, 28. siječnja, trajat će od 13 do 15 sati sa startom kod opatijske tržnice gdje će mališane ispratiti Mario Lipovšek Battifiaca i Trio Asi, i ciljem na kupalištu Slatina gdje će ih dočekati Josip Krmpotić i mlada pjevačka zvijezda Mia Dimšić koja će svojim koncertom podsjetiti da „Život nije siv“. Tijekom povorke, djeca će se koreografijama predstaviti na još tri lokacije – ispred hotela Pariz, preko puta trgovine Tisak Media te kod TIC-a - na kojima će program voditi Ivan Dorian Molnar, Tomislav Škulj Tommy te Dražen Turina Šajeta. Po završetku povorke, male će maškare okrijepu pronaći u Njam Njam šatoru s krafnama koje su donacija Liburnia Riviera hotela, Hotela Adriatic i Radnika Opatija, a uz koje su manifestaciju pomogli i Ugostiteljska škola Opatija i Sava osiguranje.

Večer prije malih maškara, zabavljat će se one velike – u subotu, 27. siječnja s početkom u 21 sat u Klubu Gervais održat će se drugi ovogodišnji maškarani tanac uz Duška Jeličića Duleta i Bonacu te goste iznenađenja, a ulaz na ovo veselo karnevalsko događanje sa zagarantiranim provodom je slobodan. 

Vrhunac Karnevala u Opatiji očekuje se za tjedan dana, odnosno prvog vikenda u veljači, kada se održavaju tri velika pusna događanja – Maškarani klapski maraton u petak, 2. veljače, predstavit će vrsne vokaliste u „a capella“ izvedbama poznatih karnevalskih pjesama, Lumberov maškarani tanac u subotu, 3. veljače na pozornici će spojiti Duleta i Bonacu s Kantridersima, a na plesnom podiju povezati brojne ljubitelje maškara. Veliko finale trodnevne karnevalske fešte bit će jubilarna 35. Balinjerada, otkačena utrka vozila na kugličnim ležajevima koja će se održati u nedjelju, 4. veljače, poslije koje će istom rutom proći povorka karnevalskih grupa, nakon čega će na plaži Slatina „Kukalku“, morsku verziju Alke odigrati Opatijski kukali.
Više informacija o Karnevalu u Opatiji potražite na www.visitOpatija.com

POSEBNA PROMETNA REGULACIJA

Radi održavanja “Dječjeg karnevalskog korza” u nedjelju, 28. siječnja 2018. godine, od 12.00 do 16.00 sati, za sav promet bit će zatvorena Ulica m. Tita od raskrižja s Ulicom dr. M. Laginje i Ul. F. Peršića  do Slatine (ex hotel Zagreb).

Istodobno Ulica maršala Tita od zgrade gradske uprave do Ulice dr. M. Laginje, postaje jednosmjerna u pravcu grada, a Ulica dr. M. Laginje, jednosmjerna u pravcu Nove ceste.

Promet gradskih autobusa odvijat će se za to vrijeme po Novoj cesti, a autobusna stajališta biti će uspostavljena na uobičajenim mjestima.

Linije Autotroleja prometuju:
LINIJA 32  prometuje Novom cestom,
LINIJE 34, 35 i 37 prometuju trasom: Trg Vladimira Gortana – Ulica Velog Jože – Nova  cesta i dalje redovitom trasom.

Ujedno se u nedjelju, 28. siječnja 2018.  zabranjuje parkiranje na označenim parkirnim mjestima u Ulici maršala Tita, na dionici odvijanja Dječjeg karnevalskog korza, od raskrižja s Ulicom dr. M. Laginje i ul. F Peršića , do Slatine (ex hotel Zagreb) u vremenu od 08.00 do 16.00 sati .

Mole se vozači, da se pridržavaju postavljene prometne signalizacije,  kao i da svoja vozila ne parkiraju na zabranjenim mjestima, budući će se sva vozila, koja se zateknu na mjestima gdje je parkiranje zabranjeno, premjestiti „paukom“.