Turistička delegacija Opatije održala je prezentaciju turističke ponude Opatijske rivijere u Shenzhenu

Nakon uspješnog predstavljanja u Šangaju turistička delegacija Opatije predvođena direktoricom Turističke zajednice grada Opatija, Suzi Petričić predstavila je turističku ponudu Opatijske rivijere i u gradu Shenzhenu 6. studenog 2018.

Opatija je prvi hrvatski grad koji se predstavio u Shenzhenu, gradu kojeg Kinezi smatraju začetnikom reforme i koji je jedan od vodećih gradova u tehnološkom razvoju, a u kojem živi oko 20 milijuna stanovnika.

Na poziv grada Shenzhena Opatija je dobila priliku predstaviti se brojnim predstavnicima turističkih agencija i medija u kongresnom prostoru hotela Marco Polo u Shenzhenu uz prisutnost i podršku visokih dužnosnika gradske uprave. Unatoč činjenici da je većina Kineza čula za Marka Pola, vrlo mali broj ga vezuje uz našu zemlju, pa je tim više prezentacija Opatije upravo u hotelu Marco Polo u centru grada, imala i simboličan značaj. Na konferenciju, koju je otvorio Wu Sikang, direktor Razvojnog istraživačkog instituta gradske uprave grada Shenzhena, odazvalo se stotinjak sudionika, predstavnika turističkih agencija i medija. Prezentaciji turističke ponude Opatijske rivijere, prethodio je promotivni film turističke ponude Hrvatske, Kvarnera i Opatijske rivijere na kineskom jeziku. 

U protokolarnom dijelu konferencije pozdravne govore održali su već spomenuti Wu Sikang, Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatije, Yang Yong Qun, direktorica Uprave za kulturu, turizam i sport grada Shenzhena, Li Gang, predsjednik uprave Shenzhen Hengkangda International Food Co, Ltd i predsjednik Komore Shenzhena za uvoz i izvoz, Kruno Kapetanović, vlasnik opatijskog hotela Navis 5* i hotela Villa Kapetanović, Heimo Waldemar Hirn, direktor OHM Management Grupe, prof. dr. sc. Li Guangming, dekan Shenzhen Tourism College, Jinan University, te prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.

Istaknuta je želja za zajedničkom suradnjom i njenim jačanjem kroz uspostavljanje poslovnih odnosa te privlačenja što većeg broja kineskih gostiju. Slijedom navedenog Suzi Petričić i Yang Yong Qun potpisale su sporazum o suradnji. 
„Opatija je prekrasan grad i kineski gosti će uživati u njenim ljepotama, a mi potičemo građane Shenzhena na putovanje Hrvatsku.“ izjavila je Yang Yong Qun.

Suzi Petričić zahvalila je na pozivu i gostoprimstvu i prilici za prezentiranjem Opatijske rivijere u velikom gradu Shenzhenu.
 
Nakon skupa organiziran je posjet i sastanak s upravom Shenzhen Tourism College, Jinan University, kojem su nazočile prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana i prof. dr. sc. Ines Milohnić. 

U sklopu konferencije organizirana je i promotivna nagradna igra za koju su nagrade osigurali Design Hotel Navis i Hotel Bristol by OHM, TZG Opatija i Gradska uprava Shenzhena, koja je osigurala jednu povratnu avionsku kartu Shenzhen-Zagreb. Skup je zaključen B2B radionicama.