Turistička zajednica grada Opatija nagradila najbolje uređene izloge u gradu

Najljepše je uređen Bread & Burger Bar Romero, drugo mjesto pripalo je salonu Cocco Studio, a treće su podijelili salon Optika Dunatov i Jakob trgovina.

Prekrasnu adventsku „razglednicu“ Opatije ne čine samo predivno uređeni parkovi, trgovi, šetnice i javni prostori, već i brojni poslovni objekti koji su svojim uređenjem proširili blagdanski duh na čitavo središte grada. Kao što su djelatnici Turističke zajednice grada Opatije osmislili i uz pomoć kolega iz Parkova uredili 19 lokacija Najljepšeg Adventa uz more, tako je i od strane ugostitelja, hotelijera,  trgovaca i drugih  poduzetnika u gradu uložen dodatni trud u prigodno uređenje prostora tijekom božićnog razdoblja.

Turistička zajednica grada Opatije tradicionalno nagrađuje najljepše uređene izloge, a ove godine tročlano povjerenstvo koje odlučuje o nagradama činile su novinarka Marina Kirigin, umjetnica i aranžerka Eda Mihovilić i djelatnica Turističke zajednice grada Opatija Gracia Krainer. Povjerenstvo je obišlo stotinjak poslovnih prostora u centru Opatije i ocjenama od 1 do 10 ocijenilo njihove izloge temeljem pet kriterija: originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda, originalnost i kreativnost u uporabi dekorativnih elemenata, originalnost i kreativnost u uporabi novih i tradicionalnih dizajnerskih dostignuća, estetski sklad i blagdanski ugođaj.

Nakon zbrajanja ocjena, najveći broj bodova – njih ukupno 30 – imao je Bread & Burger Bar Romero. Drugo mjesto zauzeo je salon Cocco Studio s 26 bodova, a treće su podijelili Optika Dunatov i Jakob trgovina s po 24 boda. Za njihov trud predviđene su i nagrade iz fonda ukupne vrijednosti 6.000 kuna, pri čemu prva nagrada iznosi 3.000 kuna, druga nagrada 2.000 kuna, dok će treću u iznosu od 1.000 kn podijeliti trećeplasirani dobitnici.

- Raduje nas da se i ove godine velik broj opatijskih trgovaca, obrtnika, ugostitelja i hotelijera uključio u blagdanske aktivnosti u Opatiji. Svojim trudom doprinijeli su prekrasnom izgledu našeg grada i širenju poruke optimizma i nade u vrijeme kada nam je ona najpotrebnija, kazala je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić čestitavši nagrađenima i zahvalivši svima koji su uredili svoje izloge.