TZG Opatija se predstavila u Ljubljani

Slovenske novinare i agente oduševila turistička ponuda Opatije

U uredu Predstavništva HTZ-a, u Sloveniji - Ljubljana, Turistička zajednica grada Opatije održala je 08. svibnja prezentaciju turističke ponude Opatije pred brojnim novinarima i agentima koji su s velikim interesom pratili prezentaciju, uz nazočnost predstavnice Veleposlanstva RH u Sloveniji.

Novinarima i agentima predstavljene su nove investicije u Opatiji kao i noviteti turističke ponude u 2018. godini u kojoj Opatija svoje goste dočekuje u obnovljenim luksuznim hotelima, uređenim plažama, šetnicama te sa zanimljivom outdoor ponudom i bogatim programom glazbenih, sportskih i kulturnih manifestacija. Predstavljen je i projekt prekogranične suradnje Riviera4Seasons2 koju TZ grada Opatije provodi s partnerima iz Slovenije te manifestacija Walk, Art & Wine in Učka, Veprinac and Volosko u čiji je cilj promocija kulturne i prirodne baštine zaleđa kroz nove turističke sadržaje.

Kao uvertira u prezentaciju glazbeno scenskih programa koji će se održati u Opatiji, glazbeni nastup izveo je Vedran Ružić, dobitnik najviše hrvatske glazbene nagrade Porin, nakon kojeg je predstavljen kalendar događanja s naglaskom na Gourmet priču Opatijske rivijere, manifestaciju RetrOpatija, regatu Opatijka – homo si bordižat te koncerte Zucchera, The Dire Straits Experience, Tonija Cetinskog i ostalih poznatih glazbenika.

Uz prezentaciju bogate gastronomske ponude Opatije bazirane na autohtonim lokalnim namirnicama, novinarima i agentima spravljene su gastro delicije: pljukanci sa škampima i šparogama, brodet od hobotnice s palentom, maslinama omotani slani inćuni na palenti, tartar od tune te marinirana trilja na matovilcu i rukoli koje je za ovu priliku pripremio restoran bianco&nero iz Opatije. Bila je to ujedno i najava Gourmet priče Opatijske rivijere koja će trajati sve do 17. lipnja. Za desert je poslužena torta Opatijska kamelija.