Walk, Art & Wine in Učka & Veprinac / Volosko

Manifestacije Walk, Art & Wine in Učka & Veprinac/ Volosko financirane su u okviru projekta Riviera4Seasons 2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija).

Walk, Art & Wine in Učka & Veprinac / Volosko

Dokumenti za preuzimanje

Spot outdoor Spot Volosko

WALK, ART & WINE UČKA & VEPRINAC

Učka i Veprinac 1. svibnja postaju mjesto na kojem se spaja aktivan odmor, rekreacija, boravak u prekrasnoj prirodi s tradicionalnom proslavom Praznika rada uz ponudu autohtonih proizvoda i kulturne sadržaje. Program je dio već tradicionalnih manifestacija koje Opatija uključuje u program prekogranične suradnje u projektu Riviera4Seasons2 koji je sufinanciran iz programa INTERREG V-A SLOVENIJA – HRVATSKA, a čiji je cilj promocija kulturne i prirodne baštine kroz turističke sadržaje.

Prvi dan mjeseca svibnja idealna je prilika za sve one koji žele dan provesti u prirodi da sudjeluju u nekoj od aktivnosti kojeg su u sklopu projekta Walk, Art & Wine in Učka & Veprinac pripremili Grad Opatija i Turistička zajednica grada Opatija u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka te Klubom za sportsku rekreaciju Gorovo, Planinarskim društvom Opatija, Biciklističkim klubom Grobnik, Gradskim društvom Crvenog križa Opatija i Kulturnim društvom Leprinac. 

Već tradicionalni Outdoor dan Parka prirode Učka predstavit će uzbudljivu paletu iskustava i doživljaja koje nudi najviša kvarnerska planina svima koji se odvaže kročiti na njene padine. Uz planinarski uspon na Učku iz Opatije, istraživanje Land art staze te trekkinga uz stručnu pratnju, posebnost ovog događanja bit će dva sadržaja namijenjena obiteljima: biciklijada za djecu i roditelje na Vojak, kao i 10. izdanje Mama i beba Učka maratona. 

- Nakon uživanja u prirodnim ljepotama, sudionici će se organizirano uputiti ka prekrasnom srednjovjekovnom gradiću Veprincu, u kojem će goste dočekati poseban kulturno - zabavni program, prikaz srednjovjekovnog Veprinca, ponuda autohtonih proizvoda, degustacija vina te mala umjetnička kolonija smještena na posebno inspirativnom vidikovcu Brituh s opatijskim umjetnicima Vedranom Ružićem, Katarinom Zaraj, Edom Mihovilić i  Barbarom Cetinom, najavljuju iz opatijske Turističke zajednice. 

Programi su besplatni, uz najavu sudjelovanja na broj telefona Turističkog informativnog centra TZ Opatija 051/ 271 310, odnosno, e-maila: tic@visitopatija.com. Za prijavljene sudionike te goste smještene u opatijskim hotelima i privatnom smještaju osiguran je prijevoz autobusima, kao i povratak s Učke i Veprinca.

Manifestacija Walk, Art & Wine in Učka & Veprinac financirana je u okviru projekta Riviera4Seasons 2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija), a za kraj svibnja priprema se još jedan događaj financiran iz ovog projekta, a to je Gourmet priča iz Voloskog.

 

WALK, ART AND WINE VOLOSKO

Volosko će 31. svibnja ponuditi svojim posjetiteljima posebnu večer kroz manifestaciju "Walk, Art & Wine in Volosko" u kojoj će se spajati bogata vološćanska gastronomska ponuda s brojnim programima koje su pripremili organizatori, TZ grada Opatija i Grad Opatija. Nastavlja se tako projekt započet 1. svibnja na Učki i Veprincu, a kao dio već tradicionalnih manifestacija koje Opatija uključuje u program prekogranične suradnje u projektu Riviera4Seasons2 koji je sufinanciran iz programa INTERREG V-A SLOVENIJA – HRVATSKA, a čiji je cilj promocija projekata održivog turizma u okolici i zaleđu Opatije. 

Program će započeti u 18:00 h, te trajati do 23:00 h sata sa zanimljivim i atraktivnim sadržajima za sve uzraste. Najmlađi će moći uživati na Brajdici u dječjem kutku Udruge Srce za Volosko, koja priprema predstavu "Kako je Toro postao Viktor" namijenjenu djeci predškolskog i ranijeg osnovnoškolskog uzrasta, a nakon predstave i u tematskoj eko likovnoj radionici. Mali mul bit će rezerviran za ljubitelje klapske pjesme gdje će nastupiti ženska klapa Volosko i muška klapa Mirakul, a svoju programsku kulisu dobit će i romantični Mandrać i to nastupima akustičnih bendova Blu:Kanu i Coffee Shop Acoustic. Veli mul će biti mjesto gdje će u posebnom ambijentu i na prigodnim štandovima svoje mjesto pronaći proizvođači autohtonih proizvoda, uz glazbenu kulisu koju će povremeno upriličiti violinski maestro Claudio Frank. Na Puntici će biti postavljena Izložba međugeneracijskih fotografija u organizaciji Udruge Žmergo, u sklopu koje će se održati i photo session za zainteresirane posjetitelje. Poznati opatijski chef Kristian Kozmić će organizirati degustaciju Primorskog pijata i tako prezentirati zdrave domaće namirnice, a dobrotvorni prilozi namijenjeni su za aktivnosti Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Novi život Gradskog društva Crvenog križa Opatija. 

Glazbenu potporu izložbi dat će i Trio Asi i to u razdoblju od 18:00 h do 21:00 h. Program će se proširiti i na vološćansku glavnu ulicu. Pri samom početku ulice Andrije Štangera prostor će zvucima chill & lounge glazbe ispuniti DJ Tommy, dok će vološćanska placa biti središte glazbeno - likovne kolonije na kojoj će svoja umjetnička djela, kroz "Izložbu Male Sobe", predstaviti umjetnici Bruna Tomšić, Lorena Žuvić i Vedran Ružić, a u glazbenom dijelu će vrhunske jazz izvedbe ponuditi Night Speaking Trio kojeg čine vrhunska glazbena imena: Vedran Ružić, Zvjezdan Ružić i Tonči Grabušić. Program započinje u 21 sat. Cjelokupan program popratit će već nadaleko poznata gastronomska i eno ponuda vološćanskih ugostitelja: konobe "Valle Losca", "Ribarnica Volosko", "Tramerka", Mala krčma „Skalinada“, restorani "Plavi podrum" i „Evergreen“, pizzeria "Moho" i slastičarna "Kaokakao" kao i caffee barovi „Kon-Tiki“, „Surf“ i „Vološćica“.

Walk, Art & Wine dio je programa Gourmet priča Opatijske rivijere koju petu godinu za redom provodi TZG Opatija s ciljem promicanja Opatijske rivijere kao vrhunske gastro destinacije.

- Vjerujemo da će spoj gastronomije i atraktivnih programa privući veliki broj posjetitelja i da će Volosko svojim gostima ponuditi večer za pamćenje, poručuju iz TZG Opatije.

Manifestacija Walk, Art & Wine in Volosko financirana je u okviru projekta Riviera4Seasons 2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija).