Walk, Art & Wine in Učka & Veprinac

Walk, Art & Wine in Učka & Veprinac

Učka i Veprinac 1. svibnja postaju mjesto na kojem se spaja aktivan odmor, rekreacija, boravak u prekrasnoj prirodi s tradicionalnom proslavom Praznika rada uz ponudu autohtonih proizvoda i kulturne sadržaje. Program je dio već tradicionalnih manifestacija koje Opatija uključuje u program prekogranične suradnje u projektu Riviera4Seasons2 koji je sufinanciran iz programa INTERREG V-A SLOVENIJA – HRVATSKA, a čiji je cilj promocija kulturne i prirodne baštine kroz turističke sadržaje.

Prvi dan mjeseca svibnja idealna je prilika za sve one koji žele dan provesti u prirodi da sudjeluju u nekoj od aktivnosti kojeg su u sklopu projekta Walk, Art & Wine in Učka & Veprinac pripremili Grad Opatija i Turistička zajednica grada Opatija u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka te Klubom za sportsku rekreaciju Gorovo, Planinarskim društvom Opatija, Biciklističkim klubom Grobnik, Gradskim društvom Crvenog križa Opatija i Kulturnim društvom Leprinac.

Već tradicionalni Outdoor dan Parka prirode Učka predstavit će uzbudljivu paletu iskustava i doživljaja koje nudi najviša kvarnerska planina svima koji se odvaže kročiti na njene padine. Uz planinarski uspon na Učku iz Opatije, istraživanje Land art staze te trekkinga uz stručnu pratnju, posebnost ovog događanja bit će dva sadržaja namijenjena obiteljima: biciklijada za djecu i roditelje na Vojak, kao i 10. izdanje Mama i beba Učka maratona.

- Nakon uživanja u prirodnim ljepotama, sudionici će se organizirano uputiti ka prekrasnom srednjovjekovnom gradiću Veprincu, u kojem će goste dočekati poseban kulturno - zabavni program, prikaz srednjovjekovnog Veprinca, ponuda autohtonih proizvoda, degustacija vina te mala umjetnička kolonija smještena na posebno inspirativnom vidikovcu Brituh s opatijskim umjetnicima Vedranom Ružićem, Katarinom Zaraj, Edom Mihovilić i Barbarom Cetinom, najavljuju iz opatijske Turističke zajednice.

Programi su besplatni, uz najavu sudjelovanja na broj telefona Turističkog informativnog centra TZ Opatija 051/ 271 310, odnosno, e-maila: tic@visitopatija.com. Za prijavljene sudionike te goste smještene u opatijskim hotelima i privatnom smještaju osiguran je prijevoz autobusima, kao i povratak s Učke i Veprinca.

Manifestacija Walk, Art & Wine in Učka & Veprinac financirana je u okviru projekta Riviera4Seasons 2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija), a za kraj svibnja priprema se još jedan događaj financiran iz ovog projekta, a to je Gourmet priča iz Voloskog.