Wellness odmor u Opatiji

Prva stvar koju morate u Opatiji napraviti jest – duboko udahnuti...

Izleti
Wellness odmor u Opatiji

Ispunite pluća kristalno čistim zrakom, oćutite nježni okus aerosola bogatog  jodi i morskom soli, osjetite dašak lovora i aromatičnog bilja i doživite recept za zdravlje koji liječnici preporučuju još od kraja 19. stoljeća, kada je Opatija postala najcjenjenije europsko lječilište iz kojeg su potekle brojne medicinske inovacije.

Jedinstvena mješavina morskog zraka i planinske klime koju Opatijskoj rivijeri osigurava savršen smještaj između mora i Učke te bogatstvo parkova i zelenih površina omogućuju uživanje u svježem zraku tijekom čitavog dana bez straha od prejakog sunca. 

Wellness ponuda

Za prvi korak prema zdravlju dovoljno je doista samo disati i boraviti na otvorenom, no ova regija nudi i puno više od toga za sve one koji su posvećeni ozdravljenju i oporavku svoga tijela i duha. Pomladite se stoga raznolikim spa i wellness tretmanima, iscijelite se drevnim istočnjačkim metodama koje se ovdje prakticiraju  ili se prepustite u ruke vrhunskim liječnicima specijalistima, stručnjacima u svim medicinskim granama, kojima su svoje zdravlje povjerile domaće i strane sportske legende i javne ličnosti. 

Lungomare

Šetnja ovim putem prije svega je uživanje u svježem morskom zraku i prekrasnom obalnom krajoliku i njegovim brojnim uvalama, ali i puno više od toga. To je i prilika za upoznavanje lokalne povijesti.

Osim povijesti, zainteresirani šetač ovdje će upoznati bogatstvo obalne vegetacije i blagodati lokalne mikroklime. Uz Lungomare rastu prekrasni primjerci biljaka i stabala tipičnih za ovaj kraj: aromatični matar na liticama uz more, hrastovi crnike, nekoliko vrsta listopadnih hrastova, mirisni lovor, zimzeleni pitosporum… Njihove krošnje stvaraju ugodnu hladovinu, a cvjetovi u vrijeme cvatnje ispunjavaju zrak opojnim miomirisima.

Parkovi i šetnice

Šareni parkovi i bajkovite šetnice pretvaraju svaku šetnju Opatijom u posebno iskustvo. Uživajte u nesvakidašnjoj ljepoti opatijskih parkova i opuštajućem ambijentu koje vam pruža blizina mora. Svakako iskoristite priliku i prošećite tik uz more čuvenom šetnicom Lungomare. Iskusite opatijski šarm iz prve ruke!

Šetalište Carmen Sylve

Ako se poželite prošetati kroz zeleni predio grada, Opatija ima prekrasnu šumsku šetnicu Carmen Sylve smještenu malo dalje od mora. Prekrasan povratak u prirodu, svježina zraka i neodoljivi šumski mirisi ono su što oduševi svakog šetača.

Prošećite uskim stazicama šetališta i naići ćete na vidikovac izgrađen na Stijeni kraljice Elizabete. Lokalno stanovništvo taj čaroban vidikovac zove Mala fortica. 

Feel&Taste wellness i zdravlje

Spoj morskih i planinskih utjecaja stvorio je jedinstvenu opatijsku klimatsku sliku, čiji blagotvorni utjecaji na zdravlje već više od 175 godina privlače ljude iz čitavog svijeta u ovaj grad smješten između planinskih obronaka i morskih valova.