Opatija će veljaču provesti u znaku ljubavi

Romantično uređen grad čeka zaljubljene!

Uz prigodnu rasvjetu, Opatiju su ispunile stotine srca i lijepih poruka. Hotelijeri su pripremili posebne ponude za čitav mjesec, s naglaskom na valentinovski vikend, kada se održava Dora, ali i dva koncerta Marka Tolje ispunjena „ljubavnim notama“.

Ljubav će vladati Opatijom u veljači! Mjesec posvećen zaljubljenima obilježit će romantična atmosfera u gradu i brojni programi posvećeni najuzvišenijoj emociji, onoj koja je uzrok svih ljudskih čežnji, nadanja, ushita i sretnih trenutaka. Ljubav je utkana i u same „temelje“ Opatije, jer turistička povijest ovog grada počela je izgradnjom Ville Angioline, kao dara bogatog poduzetnika voljenoj supruzi. Na tim su temeljima nastale i brojne romanse među aristokracijom i slavnim gostima grada tijekom njegovog turističkog razvoja, a prekrasni parkovi sa skrovitim stazama, duga šetnica uz more i tople večeri osvijetljene zvijezdama i danas pružaju savršenu scenografiju za posebne trenutke udvoje. Ne iznenađuje stoga što je Opatija prije nekoliko godina proglašena jednim od najromantičnijih gradova u Europi i etablirala se kao iznimno popularna destinacija za vjenčanja. 

Ove veljače taj romantični potencijal grada dodatno će naglasiti prigodna rasvjeta na javnim prostorima, ali i stotine srca i lijepih poruka kojima je Turistička zajednica grada Opatije ukrasila parkove, trgove i ulice. Nakon adventske čarolije koja je osvojila Hrvatsku i svijet, sada će Opatija poručiti – „osjeti ljubav“. Naime, prigodno uređenje grada svoje će „digitalno proširenje“ dobiti na društvenim mrežama i drugim komunikacijskim kanalima gdje se nastavlja kampanja usmjerena vjernim dosadašnjim gostima, ali i onima koji će se tek „zaljubiti“ u Opatiju, uz poziv na nove susrete u gradu čim to bude moguće. 

Za domaće goste i sve one koji svoj dolazak mogu planirati u „mjesecu zaljubljenih“, opatijski su hotelijeri pripremili vrhunske ponude koje će trajati tijekom čitave veljače, s posebnim naglaskom na valentinovski vikend. Vrhunska gastronomska ponuda renomiranih hotelskih restorana, posebno osmišljeni wellness tretmani i luksuzno opremljene sobe omogućit će nezaboravan provod u Opatiji! 

 Valentinovo kao „praznik“ ljubavi jedan je od najljepših motiva za posjet Opatiji, a mi smo ga ove godine odlučili dodatno uljepšati svim zaljubljenima koji posjete grad tijekom veljače. Odlične reakcije i brojne pohvale koje smo dobili za adventsku čaroliju motivirale su nas da i „mjesec ljubavi“ obilježimo uz romantičnu atmosferu, prigodnom rasvjetom i posebnim uređenjem. Uz posjetitelje Opatije, u njemu će moći uživati i naši „virtualni“ gosti, s kojima ćemo ostvariti kontakt putem društvenih mreža i drugih digitalnih kanala. Tako nastavljamo promotivne aktivnosti za 2021. godinu koje su započele Adventom i koje su Opatiju pozicionirale kao jednu od najzanimljivijih domaćih destinacija. Želimo u ovim izazovnim vremenima punim nepoznanica nastaviti slati „dobre vibracije“ i pozitivne emocije diljem Hrvatske i svijeta, stoga nakon adventske čarolije svima šaljemo – ljubav iz Opatije, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Romantičnu atmosferu u Opatiji pružit će i jedinstvena „glazbena podloga“. U subotu, 13. veljače održava se Dora, izbor hrvatske pjesme za Eurosong, na kojem dominiraju upravo ljubavne note. Kao nastavak opatijske tradicije glazbenih festivala koja je obilježila čitavo prošlo stoljeće te ostavila niz vječnih hitova u kojima uživaju generacije, Dora u Opatiji okuplja hrvatsku glazbenu kremu koja se upravo na tom festivalu predstavlja s pjesmama koje pišu ponajbolji domaći i strani skladatelji.

Samo Valentinovo obilježit će glas Marka Tolje i njegova interpretacija najpoznatijih ljubavnih pjesama. U velikoj dvorani centra Gervais 12. i 14. veljače održat će se koncerti „All You Need is Love“, na kojima će jedan od naboljih šansonijera i šarmera izvesti svjetske „evergreene“ poput „Fly Me to the Moon“ ili „Sway“ te vlastite ljubavne skladbe kao što su „O tebi ovisan“, „Sva blaga ovog svijeta“ i druge.