135 godina zdravstvenog turizma u Opatiji

Opatija će i ove godine biti oaza wellnessa, zdravlja i ljepote

135 godina zdravstvenog turizma u Opatiji

Ožujak već niz godina u Opatiji simbolizira mjesec zdravlja i wellnessa, pa će tako i ove godine brojni wellness centri tijekom ožujka posjetiteljima otvoriti svoja vrata i predstaviti svoju bogatu ponudu, a svi zainteresirani moći se pridružiti i aktivnim šetnjama, nordijskom hodanju i drugim programima.

Ožujak nije izabran bez razloga – baš u ožujku Opatija je dobila službeni status Carskog zimskog lječilišta. Tome je prethodilo petogodišnje razdoblje intenzivnog ulaganja u infrastrukturu, uređenje i uljepšavanje mjesta i izgradnju obalne šetnice između Voloska i Opatije. Sav taj trud se isplatio te je 4. ožujka 1889. godine u službenom glasniku Austro-ugarske monarhije Opatija proglašena klimatskim lječilištem. Upravo zato svake godine obilježavamo godišnjicu zdravstvenog turizma u Opatiji. Sada već 135 godina.

Turistička zajednica grada Opatija organizira manifestaciju „Opatija - oaza zdravlja i wellnessa“, koja ima za cilj promovirati wellness i zdravstveni turizam kao jedan od osnovnih turističkih proizvoda u svojoj ponudi. Čitav turistički i zdravstveni sektor uključuje se u obilježavanje ove obljetnice - hotelijeri u svojoj ponudi imaju bogate paket aranžmane s naglaskom na wellness i opuštanje, wellness centri i zdravstvene ustanove u svojim objektima nude brojne tretmane i usluge po promotivnim cijenama, restorateri osmišljaju menije spravljene od sezonskih namirnica namijenjene detoksikaciji i ozdravljenju tijela, a sportski treneri uključuju se organizacijom stručnih pješačkih tura i vježbanja na otvorenom.